Suçüstü yakalandı!

Jandarma’dan motorsiklet hırsızına darbe:
*3 ay önce Gönen ve Biga’da çaldığı motosikletleri, Bandırma ile Karacabey köylerinde satan bir kişi yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı.
*Karacabey Jandarması dün çalınan 12 adet motosikleti, şu ana kadar tespit ettiği sahiplerine iade etti. Jandarma’ya teşekkür eden motosiklet sahiplerinin mutluluğu ise görülmeye değerdi.
Gönen ve Biga ilçelerinden çaldığı motosikletleri Karacabey ve Bandırma köylerinde satan bir kişi Karacabey Jandarması tarafından suçüstü yakalandı.
            Bursa’da bisiklet ve motosiklet tamirciliği yapan Osman K. (26) işleri bozulunca, Gönen’de ailesinin yanına yerleşti. Burada da bir işyeri açan şahıs, 1 yıl sonra dükkanını kapattı.
Daha sonra arabasıyla Gönen, Biga, Manyas gibi ilçeler ile büyük köylerde seyyar olarak tamircilik yapmaya başlayan Osman K. bu arada bir evlilik yaptı. Evliliği ile birlikte borçlanan şahıs, ödemelerinde zorlanınca çareyi hırsızlık yapmakta bulur.
            Osman K., 3 ay önce Gönen ve Biga’da 2006 ile 2010 model motosikletleri çalarak Bandırma ve Karacabey köylerinde satmaya başladı. Şu an ki piyasa değeri bin 500 ile 2 bin 500 TL arasında değişen motosikletleri 750 ile 800 TL’ye satan Osman K., bu süre içerisinde 12 adet motosiklet çaldı.
            Hırsızlıkları sabaha karşı yaptığı belirtilen Osman K.’nın şu ana kadar Bandırma’nın Kuş Cenneti Köyü’ne 6, Yeni Yenice’ye 1 ve Karacabey’in Dağkadı Köyü’ne 3, Okçular’a ise 1 motosiklet sattığı belirlendi.
            Önceki gün piyasada ucuz motosiklet satıldığı ihbarı alan Karacabey Jandarma Komutanlığı, araştırma başlattı. Yapılan incelemelerde, şahsın çaldığı bir motosikleti Dağkadı Köyü’nde satacağı bilgisine ulaşan Jandarma, operasyon başlattı.
            Jandarma yaptığı operasyon sonucu şahsı suçüstü yakaladı. Daha önceden hırsızlık suçundan 3 sabıkası olduğu öğrenilen Osman K., dün tutuklanarak Cezaevi’ne gönderildi.
            Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçen Karacabey Jandarması, motosikletleri çalınan şahısların bir çoğuna ulaştıktan sonra dün emanetleri teslim etti. Mutlulukları gözlerinden okunan motosiklet sahipleri, Karacabey Jandarması’na teşekkür etti.
            Mağdur olan diğer şahısların tespit çalışmalarına devam edildiği bildirilirken, motosikletleri satın alanlar hakkında ise, “Çalınan malı satın almak” suçundan işlem yapıldığı kaydedildi. 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.