Su kavgası büyüyor!

Karadere Grubundan içme suyu sağlayan 16 köyü yakından ilgilendiren konu ile ilgili önceki gün Sünlük Köyü’nde gerginlik yaşandı.

            Sünlük Köyü’ne gelen yetkili firma elemanları kanal açarak su borusu döşemeye kalkışınca köylüler ayaklandı.

            Firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu çalışma sırasında, köylüler yüzlerce yıldır kullandıkları sularına sahip çıkarak tepki gösterdi.

Sünlük Köylüleri yaptıkları açıklamada “Bize danışmadan suyumuzu elimizden almaya çalışan firmaya ve suyu kiralayan İl Özel İdare Müdürlüğü’ne kırgın ve kızgınız” dedi.

Eleştirilerden Mustafakemalpaşa Belediyesi ile AKP ilçe yöneticileri de  nasibini aldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ile AKP İlçe yöneticilerinin suskun kalması, “Suyun peşkeşlenmesine çanak tutulduğunu göstermektedir” diye konuşan Sünlük köylüleri,  “Seçimlerde, milletvekilimiz var. Belediye Başkanımız da aynı partiden olursa, Mustafakemalpaşa ve köylerine hizmet yağacak, mağdur edilmeyecek sözleri havada kaldı. Havada kalmak bir yana, Mustafakemalpaşa AKP İlçe Yöneticileri çevre konusunda sınıfta kaldı. Marzing’te, Çördük’de sesimizi duymayan ilçe yöneticileri yine aynı sessizliğe büründü. Ankara sesimize kulak verdi de olası faciadan kıl payı kurtulduk. Suyumuzun satılmasına onay veren Mustafakemalpaşalı İl Genel Meclis üyeleri neredeler? Suyumuzu satarken bize neden danışılmadı? Suyumuzun peşkeşlenmesine hizmet edenler AK Parti yönetimine seçildiler. Mustafakemalpaşa’nın simgesi durumundaki Suuçtu Şelalesini koruyamayan zihniyet, vatandaşa nasıl hizmet verecek? Bundan önceki ilçe yönetimindekiler de benzer hatalar yaptılar. Ancak kamuoyu tepki gösterince erdemlik göstererek kamuoyunun yanında yer almayı bildiler. Yetkili firma ve jandarma ile bizi karşı karşıya getiren bu zihniyeti affetmiyoruz. Söğütalan’da yaşanan senaryo burada da sahneye konmak isteniyor. Durumu  Başbakanımıza iletmede kararlıyız. Başbakanımızın sağduyusuna güveniyoruz. Mustafakemalpaşa halkına sesleniyoruz : “Suyumuza ve doğamıza sahip çıkan bizlere destek verin. Suuçtu Şelalesi’ni fotoğraflarda görmek istemiyorsanız bu duruma hep birlikte mani olalım.”

Sünlük Köylüleri bugün saat 12.00’de seslerini Ankara’ya duyurmak için geniş çaplı bir eylem düzenleyecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.