Hayatın içinden

Birkaç saat sonra oğlum aradı; “Baba bizim arabayı Belediyenin çekicisinde görmüşler” dedi.

Aracımı park yasağı olmayan yere park ettiğim için oğluma; “Bizim değildir” cevabı verdim.

Ancak bir iki saat sonra aracımı almaya gittiğimde yerinde olmadığını gördüm. Pazar yerindeki zabıta merkezine gittiğimde, aracımın apartman girişini kapattığı için ve apartman sakinleri tarafından şikayet edildiği için çekildiğini öğrendim.

Her nedense bizler aleyhimize yapılan işlerde öncelikle art niyet ararız. Aklıma ilk gelen, aracımın “10” plaka olması sebebiyle bu eylemin yapıldığı fikri geldi. Aracımı çeken memurlara tepki gösterdim, sitem ettim. Ancak Zabıta Müdürü Ayhan Bey, aracımın fotoğraflarını gösterdiğinde tarifi mümkün olmayan utanç yaşadım.

Ben aracımı park ederken yolu açık bırakmayı hesaplamadım, apartman girişini kapattığımın farkına varmadım. Bu hatamın karşılığı bana 55 TL çekici, 72 TL park yasağı cezası ve 10 TL otopark ücreti olarak toplam137 TL olarak yansıdı.

Bu yazıyı okuyan birçok kişinin, “Hayri kendi aptallığını tescil etmiş” diyeceğini sanıyorum. Ben böyle düşünmüyorum. Aksine kişinin hatasını kabul etmesini erdemlik olarak değerlendiriyorum.

Bu yazımın başkalarına da ders olmasını istiyorum. Çünkü bu gibi hataları birçoğumuz yaparız. Ben utanarak Zabıta Müdürü ve personelinden, ayrıca aracımı önüne park ettiğim apartman sakinlerinden özür diliyor ve helallik istiyorum.

Düşünün ki yangın olabilir, ambulansla alınması gereken bir hasta olabilirdi. Bu hatam bana ders oldu. Lütfen araçlarımızı park ederken daha dikkatli olalım. Trafik kurallarının insanların mutluluğu ve huzuru için olduğunu unutmayalım.     

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.