SP, “Kuşatıcı olun”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “Hükümet’in kabine değişikliğine değil, zihniyet değişikliğine ihtiyacı var” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın kabinede yaptığı değişikliklere değinen Koçak, iktidarın günlük çıkışlar yerine kuşatıcı ve belirsizlikleri aydınlatıcı adımlar atması gerektiğini söyledi.

Koçak, “İktidar olan bir siyasi partiden günlük çıkışlar değil, kuşatıcı ve belirsizlikleri aydınlatıcı adımlar beklenir. Son on yıl, halkın beklentilerinin karşılanmasının kutuplaşma ile olmadığını gösterdi. Beklentiler karşılanmadığında bunu dışarıya, dış mihraklara bağlayıp sıyrılmak da çare değildir” diye konuştu.

Hükümetin sürekli bir revizyona ihtiyaç duyduğunu ifade eden Koçak, “Hükümet, sürekli revizyona gidiyor. Yapılan revizyonlar ise, politikaların revizyonu şeklinde gerçekleşmiyor. Yaşanan sorunlar, hükümetin kabineyi değil, politikalarını gözden geçirmesini işaret ediyor. Halkımızın beklentilerine cevap verme noktasında günü kurtaran değil, geleceği şekillendiren politikalar gerekiyor. Yeni kabine, yeni bir dönemi başlatacaksa bu politikaların değişmesiyle gerçekleşebilir. Devleti yöneten bir parti, kuşatıcı olmak zorundadır” ifadelerine yer verdi.

17 Aralık operasyonuna da değinen Koçak, “17 Aralık operasyonu ile siyasi bir partinin kuşatıcı olmasının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Bu önemli nokta dikkatle takip edildiğinde, siyaset belirlemek ve vizyon oluşturmak kolaylaşacaktır. Aksi taktirde değil 2023’den dem vurmak, 2014 yılını bile net göremeyiz. On yıldır iş başında olan bir iktidar, suçu bir gruba veya bir yaklaşıma atamaz. Ya çözmek, ya da çözecek hukuki ortamı desteklemekle yükümlüdür. Açıklanan yeni kabinenin yeni politikalar geliştirmek zorunda olduğu aşikârdır. Yeni politika belirleyemeyen bir kabine, sadece yeni bir maske olacak ve yeni operasyonlara maalesef kapı aralayacaktır. Oysaki ülkemizin yeni maskelere değil, geleceği şekillendirecek siyasetçilere ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.