SP, kültür erozyonuna dikkat çekti

Karacabey Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Yavaş, televizyon yayınlarında uygunsuz içeriklerin arttığını ileri sürerek Radyo Televizyon Üst Kurumu'nu (RTÜK) göreve davet etti.

Avrupa kültürünün dayatılmaya çalışıldığını vurgulayan Yavaş, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

“Dizi, film, reklâm ve eğlence programları adı altında yapılan yayınlarda, uygunsuz içeriklerin arttığını görmekteyiz. RTÜK'ün internette yayınladığı 'Kadını ve erkeği tek tip ve kalıp yargılar içeren gösterimlerle sunmak, çocuğun geliştireceği cinsiyet rolü üzerinde olumsuz etki yaratacaktır' denilmektedir. Ayrıca, 'Medyanın, cinsellik içeren yayınlarının gençleri olumsuz olarak etkilediği' belirtilmektedir.

Ancak burada yazılanlarla, uygulananlar arasında çelişkiler bulunmaktadır.

Ekranlarda sık sık eşcinsellik, tek gecelik ilişki, evlilik dışı ilişki, aldatma ve tecavüz gibi konuları içeren diziler yayınlanmaktadır. Toplumun aynası olduğu düşünülen televizyon, maalesef bizim dinimize, kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize aykırı bir görüntü sergilemektedir. Modernlik adı altında özendirilen Avrupa kültürü, bizlere dayatılmaya çalışılmaktadır. Bu yayın politikaları, bizim özümüzün aynası değildir. Değiştirilmeye çalışılan kültürümüzün içler acısı halidir. Yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde İslam'a uygun olmayan söz ve davranışlar evlerimize kadar girerek, çocuklarımızda, gençlerimizde ve aile yapımızda tahribat oluşturmaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyada televizyon izleme oranında ne yazık ki günde 4-5 saat ortalama ile 2. sıradayız. Öğrencilerimiz, yılda ortalama 1000 saatlerini okulda geçirirken, 1500 saatlerini de televizyon ve internet başında geçirmektedirler.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da dediği gibi, 70 milyon ülke evladı narkozlanmış durumdadır. Unutulmamalıdır ki, bir ülkenin asıl gücü, topu tankı tüfeği değil, imanlı, inançlı evlatlarıdır. Geleceğin teminatı olan gençliğin narkozlanarak yok olup gitmesine seyirci kalınmamalıdır.

Türkiye'de kültür değişim aracı olarak kullanılan televizyonla, batıya özendirilen milletimiz ne yazık ki batıda tamamen yıkılan ve olmayan aile yapısıyla rol model olarak karşı karşıya getiriliyor. Reklamlar da bu oyunun bir parçasıdır. Basit bir sakız için yapılan reklâmda dahi tahammül sınırlarımızı zorlayan cinsel temalar gözler önüne seriliyor. Sıradan bir parfüm reklamında, kadın tamamen cinsel bir obje olarak gösteriliyor.

Bu ahlaksızca yayınlar, özellikle herkesin izleyebileceği saatlerde veriliyor.

Cinsellik içeren çirkin görüntülere, hükümete bağlı olarak çalışan RTÜK'ün hiçbir şekilde müdahale etmemesi, bunlara göz yumması bizleri fazlasıyla üzmektedir. 

'Önce ahlak ve maneviyat' diyerek yola çıkan ve hayatımızın her alanında bu söze uygun şekilde yaşamaya çalışan Milli Görüşçü gençler olarak, temiz ve müreffeh bir toplum için temiz yayın sahasının olması gerektiğini düşünüyoruz. Televizyon yayınları ile yaygınlaştırılan Kültür erozyonuna, ahlaki ve manevi çöküntüye hayır diyerek, RTÜK'ün görevini yerine getirmesini istiyoruz. Bu yayınların ekrandan kaldırmasını, ahlaki ve manevi değerlerimize uygun yayınlar yapılmasını temenni ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.