DP, Ergün Koç’u istedi

Karacabey Demokrat Parti, Belediye Başkanı Ergün Koç’u makamında ziyaret ederek DP’ye davet etti.

DP Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar, İl Başkanı Üstün Tunagil, Karacabey İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı İsa Söğüt, Karacabey Belediye Meclisi Üyeleri Abdullah Akkoç, Burhan Sevinç,  il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili, gerçekleştirdikleri ziyarette, Başkan Ergün Koç’a “Yuvana dön” çağrısı yaptı.

“Allah’ın emri, Peygamberin kavliyle Ergün Koç’u tekrar Demokrat Parti ailesinde görmek istiyoruz” diye konuşan Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar, Koç’a belediye başkanı adaylığı teklifinde bulundu.

Ergün Koç ise, “Sonradan olma değil, babadan, dededen demokratım” deyerek DP’ye yeşil ışık yaktı.

Yolunu şaşıran başkan

Elektronik posta adresinin “yolunusasiranbaskan@hotmail.com” olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ergün Koç, “Dünya ekonomik bir savaş içinde. Dünya pastasının yüzde 70’i Amerikanın elinde. Bölüşüm kavgası başladı.

1946 yılında Demokrat Parti kurulduğunda ‘Batıyla bütünleşeceğiz’ dedi. Dünyayla entegre olmamış bir devlet düşünemezsiniz. 1952 yılında NATO’ya girildi. 1954 yılında Avrupa Birliği’ne adaylık müracaatında bulunuldu.

Demokrat Parti kurulduğunda pastayı halkla bölüşeceğini söyledi. Bu ülkede en önemli sorun, aş ve iştir. Pasta büyümüyor. Büyümüş gibi gösteriliyor. Ülkemiz hiç hak etmediği günleri yaşıyor.

Edirne’den Van’a kadar, Çanakkale’de insanlar dil, din, ırk gözeterek mi savaştılar? Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. İnsanları din, dil, ırk, siyaset, bölge olarak ayırıp müdahalede bulunmak suçtur.

Biz hiçbir zaman insanları ötelemedik. Roman mahallesinden gelende benim arkadaşım oldu. Hiçbir zaman insanlara ayrım yaparak müdahalede bulunmadık. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmak, bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. Demokrat Parti’nin geçmişi hiçbir zaman insanları ayırt etmemiştir.

Karacabey’e bir çivi çakılmasına vesile olursam ne mutlu bana. 30 Mart’ta Karacabey’i sevenler ve sevmeyenler ortaya çıkacak.

Mart ayındaki seçim sadece yerel seçimler değildir. İktidarın gitmekte olduğu rotasına bir sinyal verecek seçimdir. İktidarın iyi yolda olmadığını gören sağduyulu insanımız cevap verecektir.

Bizim tek sorunumuz lokmayı büyütmektir. Lokmayı büyütürsek kavga azalır. İnsanların karnı açsa, mideden konuşur” şeklinde konuştu.

DP Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar, “Demokrat Parti’nin Karacabey’deki belediye başkanı toplu durum gereği bir dönem geçici olarak aramızdan ayrılmış olabilir.  Ergün Koç’u Allah’ın emri, Peygamberin kavliyle tekrar Demokrat Parti ailesinde görmek istiyoruz. Ergün Koç, Karacabey’de büyük başarılara imza attı. Gurur duyacağımız bir tablo ortaya çıkardı. Yetişmiş insanların göreve devam etmesi gerekir.

Ergün Koç, Genel Başkanımızla da sürekli temastadır. Üyelik kaydını ve rozetini törenle takmak üzere Genel Başkanımız Gültekin Uysal Karacabey’e gelecektir. Partimin seçim işleri başkanı olarak, belediyenin burçlarına Demokrat Parti’nin bayrağını dikeceğimize inanıyorum. Mart sonunda Karacabey yine Ergün Koç ismi ile yoluna devam edecektir” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.