Sözleşmeli öğretmen mağduriyetleri Meclis’te

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, sözleşmeli öğretmen sınavında yaratılan mağduriyetleri Meclis’e taşıdı. Aydın, “Sıralamaya girmesine rağmen birçok öğretmen adayının ataması neden yapılmadı? Yapılan bu haksızlıklara asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasını geçtiğimiz günlerde yaptı. Sınav sonuçlarına göre tercih hakkı kazanan yaklaşık 48 bin adaydan, 42 bin 730’unun başvurusu kabul edildi. Tercihleri doğrultusunda, KPSS puanı ile başvuran adaylardan 14 bin 873’ü, dershane öğretmenlerinden ise 3 bin 633’ü atandı. Bununla birlikte sınav sonuçları yeni bir mağduriyet kitlesi yarattı. Konuyu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Erkan Aydın, mülakat sınavlarında verilen puanların ilden ile değişince öğretmen adayları arasında adaletsizlik doğduğunu belirtti.
Aydın, “KPSS ve mülakat sonucu yüksek puanlı olan birçok kişinin ataması yapılmazken, daha alt puanlı öğretmen atamaları tercih edildi. Örneğin İstanbul’da bir öğretmen adayına düşük puan verilerken bir başka kentte neredeyse tam puanlar takdir edildiğini kaydetti. Aydın “Kriter ne?” diye sordu. Erkan Aydın birçok öğretmen adayının sıralamaya girmesine rağmen atamasının yapılmamasına da tepki gösterdi.
Mağdur öğretmen adaylarının şikayetlerine neden yanıt verilmiyor?
CHP Bursa Milletvekili Aydın, Bakan Yılmaz’a şu soruları yöneltti: “Mülakat komisyonlarını oluşturan üyeler nasıl ve neye göre seçildi? Mülakat komisyonu değerlendirme yaparken hangi kriterleri dikkate aldı? Mülakat komisyonları arasındaki puan farklılıkları nereden kaynaklandı? Örneğin İstanbul’da bir öğretmen adayına 10 puan desteği verilirken Trabzon’da aynı puan neden 90-100 civarında oldu? Sıralamaya girmesine rağmen bir-çok öğretmenin ataması neden yapılmadı? AKP’ye yakın veya AKP yetkililerinden destek alan öğretmen adaylarına öncelik tanındı mı? Kendisini mağdur ve haksızlığa uğramış hisseden öğretmen adaylarının şikayetlerine neden yanıt verilmemektedir? Bu konuda yeni bir çalışma yapacak mısınız?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.