SÖZDE CHP’LİLERLE SEÇİM KAZANILMAZ!

Karacabey’in huyundan mıdır, suyundan mıdır, yoksa medyacılık oynayan bazı kalitesiz isimlerin çıkarcılığından mıdır ki, her yerel seçimlerden önce kaynatılır politika kazanları.
Çalar da çalar, çıkar tamtamları.
Ar damarı çatlak, dürüstlükten uzak, utanmaz adamlar sözde gündem oluşturuyor. Sicili bozuk “Harem ağaları” 24 saat parlatılarak CHP’ye pazarlanmak isteniyor.
Tek adamlık seçimlerinden sonra başlayan Belediyeyi ele geçirme tezgâhlarıyla özellikle CHP’de algı yaratmak isteyenler yine sahne aldı.
Neden CHP? Yanıtı çok açık: Başka seçenek bulamadıkları için.
Kovulmadık parti, yüzlerine kapanmadık kapı kalmayınca geride, basamak yapabilecekleri ne olabilir?
Kim bu arsızlar?
Yargı kararlarıyla belgelenen yolsuzluk dosyaları dağ gibi. Belediyedeki görevlerini kötüye kullanmaktan aldıkları hapis cezaları CHP binasından Canbalı’ya köprü olur. Yargıtay’da bekleyen 5 yılı aşkın hapis cezalı dosyaları ise saymıyoruz.
Sağlığını, CHP’ye küfür ederek beslenmeye borçlu olduğunu saklama gereği bile duymayan özelliklerini söylemiyoruz.
Belediyeden kimleri kovmadı, kimlerle kavga etmedi? 24 saatte 24 kez karar değiştirdiğini bilmeyen var mı?
Örneğin, Belediyenin sekizinci katı O’nun zamanında neden özelleşti? Bu küçücük örnek bile kazanılabilecek durumdaki seçimlerin yitirilmesine neden olabilir.
Daha neyi anlatayım ki?
Çok mu zor ne mal olduğunu öğrenmek? Sorun Mustafa Balbay’a söylesin size Ankara’daki ismini.
Siyaset hokkabazlarının çıkış zamanlamasına bakacak olursak, Belediye’deki “Harem dönemi”ne özlem demek ki bir hayli artmış.
Nereden bakılırsa bakılsın, tatile çıkan ev sahibinin kapıları açık bırakmasından sonra en değerli eşyalarının çalınmasına benzeyen bir durumla karşı karşıyayız.
46 yıldır gazetecilik yapıyorum, yönetimi kendi ayağına sıkan böyle bir CHP görmedim.
CHP’yi uzaktan kumanda ile hala anasının çiftliği gibi yöneten yalancı pehlivanlar, Kemal Kılıçdaroğlu’na verip veriştirirken, Türkiye’nin en genç belediye başkanı olacaklarını söylemedi mi? Belediyeciliği, görevi kötüye kullanmaktan hapis cezası almış “Paranın cambazından” öğrenmenin kendileri için onur olacağını duyurmadı mı? Bu açıklamalar yerel gazetelerde gündeme gelmedi mi?
“Seçimlerden önce CHP’yi Karacabey’de birinci parti yapmazsam hemen istifa ederim” diye kim konuştu? 24 Haziran’da partinin oyları 2015’deki Cumhur seçimlerine göre yüzde 30 düştüğünde, başarısızlığın faturası Genel Merkeze kesilmedi mi?
Dokuz aydır yan gelip yatacaksın, hatta 24 Haziran seçimlerinde, yani milletvekillerinin gelmediği günlerde bir tek köye adım atmayacaksın, bir tek el sıkmayacaksın, sonra da CHP’yi birinci parti yapacağını söyleyeceksin.
Kırk yıllık Kani, olur mu yani?
Gerçeği göremeyen ve “Bizim yalancılarla-talancılarla işimiz olmaz” diyemeyen CHP yöneticileri öncelikle kendi içindeki tutarsızlığa son vermelidir.
CHP yöneticileri Karacabey’de genç ve dürüst bir isim bulamıyorsa ve 70’i aşmışlara göz kırpıyorsa, yandı keten helvası.

****
KARACABEY MİLLİ EĞİTİM’DEN AÇIKLAMA!
Değerli okuyucular, anımsayacaksınız geçtiğimiz Salı günü bu köşede Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlere “Trafik Kuralları” ile ilgili seminer vermek istediğini ancak, her nedense gerçekleşmeyen seminer yerine öğretmenlerin pis bir salonda gereksizce bekletilerek incitildiğini yazmış ve yanlış bulduğum uygulamayı eleştirmiştim.
Bu yazıdan sonra harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü dürüstlük örneği göstererek konuyu hiç saptırmadan ve hiç sulandırmadan güzel bir açıklama yaptı. Anlayacağınız devlet işleyişine yakışan bir olgunluk sergiledi. Teknik nedenlerle ortaya çıktığını söylediği olumsuz gelişmeler yüzünden tüm öğretmenlerden ve ilgililerden özür diledi.
Bunlar devlette görmek istediğimiz olması gereken güzelliklerdir.
Özür dilemek erdemden gelir ve açıklamadaki içtenliği gösterir.
Fazla uzatmadan, Milli Eğitimin inandırıcı bulduğum açıklamasını aşağıda aynen yayımlıyorum:
“KARACABEY MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜN’DEN KAMUOYUNA DUYURU
İlçemizde yayın yapan yerel bir gazetede, “Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü Bindiği Dalı Kesiyor!”, “Öğretmenlerden duyarsızlık eleştirisi” başlıklı haberler yer aldı.
Yazılardaki bahse konu seminer 2 gün için planlanmıştı. Ancak, Müdürlüğümüz ile İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri arasında yapılan görüşmeler sırasında sehven 1 gün olarak yanlış anlaşılma olmuştur. İstenmeyen gelişmeler de bu nedenle yaşanmıştır.
Yaşanan bu teknik hata ile ilgili olarak başta katılan Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm ilgililerden özür dileriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.