Soylu Türk milleti Allah yolunda iki Mustafa’nın askeriyse…

AYDIN ÖMEROĞLU KÖŞE YAZISI

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” sloganı, Türk yurttaşlarının belli bir kesimi tarafından Türkiye’nin içine sürüklendiği durumuna karşı bir tepki olarak dillendiriliyor.
Türkiye’nin duyarlı yurttaşları durumun farkında. Kanımca henüz pek farkında olunmayan, oluşmuş olan bu durumun, Atatürk’ün ölümünden sonra karma-ekonominin kaçınılmaz olarak giderek emperyalizmin kıskacında kapitalist ekonomiye dönüşmüş olması.
Bu ekonomik yapı, soylu Türk milletinin İslâm dinini kabulünden önceki, sonraki ve Türk Devrimi ile kazandığı ahlaki değerlerin yozlaşmasına neden olan en temel kaynaktır.
Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinin Ksanthi (İskeçe) şehrinin Petinos (Horozlu) köyünde yaşamakta olan Türk asıllı Yunan yurttaşı bir aydın olarak, televizyon kanallarından izleyebildiğim kadarıyla, ülkenin ve Türk milletinin içinde bulunduğu durumu, doğrusu ya, içime sindiremiyorum.
Bu içten duygularla şu soruyu yöneltmekten kendimi alıkoyamıyorum:
Soylu Türk milleti Allah yolunda iki Mustafa’nın askeriyse, hangi yurtsever, memleketin ve milletin bugünkü halini gönül rahatlığıyla içine sindirebilir?
Ben sindiremiyorum.
Anavatan Türkiye üzerine düşüncelerimi birkaç aydır sizlerle paylaşıyorum. Paylaşmaya da devam edeceğim. Çünkü güçlü ve istikrarlı Türkiye yurtta ve bölgede barışın, esenliğin güvence unsurlarının başında geliyor.
Bundan sonraki yazılarımda, Yunan uyruklu Batı Trakya Türk azınlığı gerçeği hakkında siz değerli okuyucularımı bilgilendirecek yazı dizisi başlatacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.