‘Sorunları biliyoruz, çözmeye geliyoruz!’

Karacabey Terziler ve Benzerleri Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aydın Hacer Çarşamba günü ilçe basınıyla düzenlediği kahvaltıda buluştu. Çalışmayan bir yapıyı çalışır hale getirmek için göreve talip olduklarını söyleyen Hacer, “Yönetim kurulumla birlikte yapılmayanları yapmak için yola çıkıyoruz” dedi.
30 farklı esnafın birleştiği ve 200 üyesi bulunan Karacabey Terziler ve Benzerleri Odası’nın yeni yılda seçime gideceği belirtilirken, Aydın Hacer; Kahve6’da yönetimiyle birlikte gerçekleştirdiği kahvaltıda başkanlığa aday olduğunu duyurdu.
Esnafın gelişmesi ve kalkınması için en önemli projelerinin “Birlik ve Beraberlik” olduğuna dikkat çeken Hacer, “Farklı meslekteki oda üyeleri, sorunlarının dinlenmemesinden ve muhatap bulamamaktan yakınıyor. Esnaflar, meslek odası yöneticilerini yanlarında görememekten şikayetçi. Üyeler, odalara küsmüş durumda. Birçok esnaf, odaların çözüm mekanizması olduğundan habersiz. Esnafların çok sorunu var, ancak bunlarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Meslek odalarının görevi sadece aidat toplamak olmamalıdır” dedi.
Karacabey Terziler ve Benzerleri Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Aydın Hacer, neden aday olduğunu ve seçilmesi halinde yapacağı projelerini anlattı. Göreve layık görüldükleri takdirde esnafın sorunlarına çözüm arayan bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini açıklayan Hacer, “2014 ile 2017 arasında ilçemizde 30 esnaf dükkan kapattı, 25’de yeni işyeri açıldı. Esnaflarımız açısından en büyük sıkıntı; ‘Gelene hoş geldin, gidene güle güle’ anlayışının hakim olmasıdır. Niye kapatıyorsun? soran yok, çözüm arayan, esnafın derdini soran yok. Esnafın yaşam süresi 3 yıla düştü, nedenini arayan yine yok. Biz göreve geldiğimizde tüm esnafımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Çoğulcu yönetim anlayışı ile odamızı hep birlikte yöneteceğiz. Projelerimiz, esnafa hizmet etmek için olacaktır.
Esnafımızdaki şu an en büyük sorun kayıt dışı ile mücadeledir. İlçemizdeki kayıt dışı oranı her geçen gün artıyor ve bunların önlenmesi için hiçbir adım atılmıyor. Haksız kazanç elde edenlere, esnafımızın hakkını yedirmeyeceğiz ve bu kişilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Esnaflık yapan herkes vergisini vermelidir.
Ticari olarak sorunları olan esnaflarımıza avukat desteği sağlayacağız. Ramazan’da iftar yemekleri düzenleyeceğiz. Çalışmayan bir yapıyı çalışır hale getirmek için göreve talibiz. Odamıza kayıtlı tüm esnafımızı kucaklamaya hazırız. Sorunları biliyoruz, sorun çıkartmaya değil, çözmeye geliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren, Karacabey’de esnaf ve sanatkarın yüzünün gülmeye başlayacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.