Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu okullar sertifikalandı

Bursa BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Toplantı Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve protokolün katılımıyla Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Programları sertifika töreni düzenlendi. Törende Karacabey’den 7 okulumuz sertifika almaya hak kazandı.
Sertifika törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Kaplan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Arslan ile Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikaları alan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul müdürleri ve protokol katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Bülent Altıntaş, “Anaokulundan lise son sınıfa kadar eğitimin içinde olan çocuklarımıza Milli Eğitim Müdürlüğü olarak temizlik ve beslenme alışkanlıklarını kazandırmak istiyor ve bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Biz tüm okullarımızın Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Programları’na katılmalarını bekliyoruz. Okullarımızda yüzde 22 oranında Beyaz Bayrak sertifikası, yüzde 8 civarında da Beslenme Dostu Sertifikası buluyor. Daha sistemli çalışarak bu oranı daha yükseğe çıkartmalıyız. İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Okul yöneticilerimizden bu konuda duyarlılığın arttırılmasını ve kampanyalara desteklerini isteyen Dr. Hüseyin Kaplan ise, “Beslenme Dostu sertifikası için ön koşul olan Beyaz Bayrak sertifikalı okul sayısıyla beraber, Beslenme Dostu okul sayımızın da arttırılması önceliğimiz olmuştur. 2016-2017 yılında Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan 127 okulu ve bu yıl Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan 77 okulu, Milli Eğitim Müdürlüğü’müzü ve projede görev alan öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikaları almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikaları, İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekibine ise teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.
Bu kapsamda Karacabey adına Cahide Kırlağaç Anaokulu, Dağkadı İlk ve Ortaokulu ile Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beyaz Bayrak Sertifikası alırken; Atatürk İlkokulu, İstiklal Ortaokulu, Murat Hüdavendigar İlkokulu ile Şehit Serkan Şahin Ortaokulu da Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı. Bu okulların müdürlerine ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin tarafından tebrik edilerek sertifikaları teslim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.