Soru-Yorum Projesi Etkinlikleri Devam Ediyor

Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sergilenen “Köyün Delisi” adlı tiyatro ile Soru-Yorum Projesi Etkinlikleri devam ediyor.

Kaymakamlık himayelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda Okul Müdürlükleri iş birliğinde; öğrencilerin karşılaştığı bilgileri  sorgulaması, karşılaştırması, ayrıştırması, birleştirmesi ve yeni bilgiler inşa edebilmelerine katkı sunabilmek için başlatılan “SORU-YORUM Projesi” kapsamında Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde “Köyün Delisi” adlı tiyatroyu sergilediler. Tiyatroya; Kaymakam Tahsin KURTBEYOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin DİNGİN, okul müdürleri, öğretmenler ve ilçemizdeki beş farklı liseden öğrenciler katılım sağladı.

Dijitalleşen dünya nedeniyle öğrencilerimizin karşılaşmış olduğu yazılı ve görsel bilgi bombardımanına karşı, bilgiyi sorgulaması yoluyla doğru bilgiye ulaşmasının önemli olduğu düşünülmektedir. Bu önem doğrultusunda “SORU-YORUM Projesi” kapsamında; öğrencilerimiz, karşılaşmış oldukları yanlış bilgileri,  öğrendikleri yöntemlerle eleyerek, doğru bilgilerle hayatlarına yön verebilme becerilerini kazanacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.