KTB Harmanlı MTAL Merkezi Sınav Puanıyla 30 Öğrenci Alacak

KTB Harmanlı MTAL’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanında Anadolu Teknik Programına geçerek LGS kapsamındaki Merkezi Sınav sonucuna göre 30 öğrenci kaydı yapacağı duyuruldu.

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 05.06.2022 Tarih ve 51106723 sayılı oluru ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanında Anadolu Teknik Programına geçerek LGS kapsamındaki Merkezi Sınav sonucuna göre öğrenci kaydı yapacaktır. İlçe dışından okulumuzu tercih edecek öğrencilerimiz için ilçe merkezimizde kız ve erkek öğrencilerimiz için Kız ve Erkek İmam Hatip Lisesi pansiyonlarında kontenjanımız mevcuttur.

Ayrıca Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı ve Laboratuvar Hizmetleri alanlarında sınavsız öğrenci kayıtlarımız da devam edecektir.

2018 yılından itibaren ilçemizde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekte olan Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ve Laboratuvar Hizmetleri alanlarında karma eğitim yapılmaktadır.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI ALANI

Hayvancılıkla ilgili işletme faaliyetlerini planlama,  hayvan barınaklarını kurma, hayvan seçimi,  hayvanların organ ve sistemlerinin yapısı ve fonksiyonları,  hayvanları besleme, hayvanlarda temel tıbbi uygulamalarda yardımcı olma, büyük ve küçükbaş hayvanları beslenme, üreme faaliyetlerini yürütme, hastalıklardan korunma,  hayvansal ürünler elde etme ve değerlendirilmesi, hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisinde veteriner hekime yardımcı olma, evcil hayvanlarda gebelik teşhisi ve takibini yapma, doğuma yardım etme, hastalıklarla mücadele etme, hastalık çıkan yerlerde karantina ve sağlık tedbirlerini alma ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Bu alanı bitiren öğrencilerimiz; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TİGEM’ ler, Veteriner Kontrol Araştırma Laboratuvarları, haralar, hayvan barınakları, özel veteriner klinik, poliklinik ve hayvan hastanelerinde, deney hayvanları üretim, bakım ve besleme ünitelerinde, kesimhanelerde, köpek eğitim merkezlerinde, büyük ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde, tavukçuluk işletmelerinde, damızlık sığır yetiştiricileri birliği, koyun-keçi yetiştirici birlikleri, arıcılık birlikleri, süt üreticileri birlikleri, gibi kamu kurum ve kuruluşları ile özel işletmelerde çalışabilirler.

LABORATUVAR HİZMETLERİ ALANI 

Gıda, tarım ve hayvan sağlığı laboratuvarlarında geçerli yöntem ve teknikleri kullanarak toprak, su, gübre, yem, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıda analizlerini yapma ve laboratuvar çalışmalarını yürütme ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın altında Gıda, Tarım ve Hayvan Sağlığı Laboratuvarı dalı yer almaktadır.

Bu alanı bitiren öğrencilerimiz; Kamu-özel ayrımı olmaksızın gıda, toprak, su, yaprak, gübre analiz laboratuvarlarında, hayvan hastalıkları teşhisine yönelik laboratuvarlarda, hayvan hastalıkları araştırma laboratuvarlarında çalışabilirler.

Günümüzde Dünyayı sarsan covid-19 salgınıyla mücadele edilmesi, çevremizde savaşların meydana gelmesi nedeniyle gıdaya ulaşımda ve tedarikinde ciddi sıkıntılar oluşmuştur.  Bu nedenle meslek lisesi olarak mevcut alanlarımıza ilave olarak Tarım alanının açılması için başvuruda bulunulacaktır. 

Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 5000 tavuk ile yumurta üretimine geçmek için inşaat ve üretim bazlı projemizi hazırladık. Merkezi ve yerel kaynaklardan istifade ederek önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye çalışılacaktır.

Bu yıl lise tercihlerini yapacak 8.sınıf düzeyindeki öğrencilerin ortaöğretime geçerken doğru tercihler yapmaları konusunda okullarımızdaki alanların tanıtımı konusunda faydalı bilgiler vermeye çalıştık.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.