SON(SUZ)ER POLAT MAVİ VATAN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Bu bir ölüm ayeti değildir, salaya gelen cenazeler için okunan ayet de değildir. Bu ayette ‘Sakın zalimlere meyletmeyin, zulmedenlere meyletmeyin. Ateş sizi de kuşatır’ buyuruyor Allah. Biz babadan, Anadolu’da dedelerimizden, Yunus’un nefesinden, Mevlana’nın dergahından duyduk ve öğrendik ki bir elmayı çalanın bile kul hakkı olurmuş. Ya ömrü çalınanlar, ya umudu alınanlar, ya hakkı gasp edilenler? Bazen yaşarken küçülür insanlar, bazen ölürken büyür insanlar. Yaşamın küçülttükleri, hayatlarıyla rezileştikçe rezilleşenler, ölürken ölümsüzleşenler. Rahmetli Nazım Hikmet’in dediği gibi, ‘Dostlarım hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.’ Milli şair Akif’in dediği gibi ‘Ölüm arzular ebediyeti ama, yalnız yaşadım. Öldüğümü kim nereden bilecek?'”
“Kardeşlerim; çok Kıymetli komutanımız, Soner Polat paşamız rabbine dönüyorlar. Bizden bir hüsnü şahadet bir de helallik ister. Hüsnü şahadet nedir bilir misiniz? Öyle torpille, adamla, parayla olan birşey değildir. İçinizden gelerek, bütün hücrelerinizi şahit tutarak ‘evet iyiydi bu adam’ diyenler. Bazen musallaya cenazeler gelir hakkikaten adam sizin duanıza muhtaçtır. Ama bazı cenazeler gelir ki siz onun şahadetine muhtaçsınızdır. Siz ‘sizin hakkınızı koruyamadık güle güle demeye geldik’ dersiniz. Paşam ben bugün bu niyetle burdayım.
Davet geldiğinde içimden gelerek dedim ki evet. Bazen geç kalmış olsanız bile geç kalmış bir özür bile özürdür kardeşlerim. Toprak üstüne örtülmeden bu kahramanın iyi bir insan, iyi bir komutan, iyi bir anne baba, iyi bir arkadaş, vatanını seven, dini, milletini, devletini, halkını seven iyi insan, hayırlı hizmetler yapan güzel insan olduklarına, iyi bir akraba, iyi bir komşu, iyi bir dost olduklarına şahitlik eder misiniz? “Bizim şahitliğimizi bizim duymamız yetmez toprak duysun yaprak duysun. Yerde yürüyen karınca, gökte uçan kuş duysun ki, zalimler kime zulmederlerse etsinler bir gün hak yerini bulur bu adam adamdı diyen insanlar ona şahitlik etmek için toplanır. “Kardeşlerim Anadolu kültürünün, bizim Müslüman milletimizin mayasının ruhunda şu vardır; Aynı yolun yoldaşları, aynı davanın gardaşları, aynı vatanın evlatları dünyada yetmiş adım beraber yürüdülerse yetmiş yıl ahirette hesaplaşırlar. Kul hakkı bu kadar hassastır. Kıymetli komutanımıza haklarınızı helal eder misiniz?”
YUKARIDAKİ KONUŞMA İLAHİYATÇI YAZAR ÖMER DÖNGELOĞLU’NUN MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ AMİRALİM SONER POLAT ‘IN CENAZE NAMAZI KILINMADAN ÖNCE YAPTIĞI KONUŞMADIR.
(Caminin avlususun da üç kez yankılandı: Helal olsun, helal olsun, helal olsun!)
Binlerce insan Sonsuz Er, Amiral Soner Polat için oradaydı. Kilometrelerce defin yerine yürüdü. Kimler yoktu! Örneğin; yandaş basın yoktu! Örneğin; Pkk sözcüsü Hdp’lileri saatlerce kanallarında konuşturanlar yoktu! Örneğin; kumpasa uğrayan Aydın ve Mustafa Kemal ‘in Askerleri ziyaret etmeme nedeni olarak “gidersem Darbeci diye suçlanırım. AB hoş karşılamaz” diyen ve ekibi yoktu! Örneğin; kumpasa uğramış ama sisteme ayak uydurmuş salt milletvekili seçilmek isteyenler yoktu !
Amiral Soner Polat; 2014’de tutsak tutulduğu Hasdal’dan tahliye edildi. Atatürk diye söze başlayıp Atatürk rozeti takıp Atatürk’ün Tam Bağımsız Türkiye ideolojisini anlamayan, kavramayan, bilmeyenlere Atatürkçü denilen Türkiye ‘de o gerçekten ATATÜRKÇÜ olabilen birkaç milyondan biriydi. Ve şunu diyordu;
“DÜRÜSTÇE İFADE EDEYİM. BEN TARAF TURAN BİR YAZARIM. ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE TARAFIM. VATAN, MİLLET, BAYRAK KAVGASI VARSA SAPINA KADAR TARAFIM. TÜRKİYE’NİN MİLLİ BÜTÜNLÜĞÜ VE TAM BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA TARAFIM. İŞÇİNİN, ÇİFTÇİNİN VE EZİLEN HALKIN KAVGASINDA TARAFIM.
EMPERYALİZM ILE BOĞUŞAN TÜM MİLLETLERİN KAVGASINDA TARAFIM. AYDINLIK SADECE BİR GAZETE DEĞİLDİR. AYDINLIK ROTA ÇİZER, YÖN VERİR. BEN DE AYDINLIKÇI OLDUM.”
Rus uçağı düşürüldüğünde Rusya ile savaş çıkmaması için en öndeydi. Ve başardı. Rusya’da strateji uzmanlığı hayranlık uyandırdı. Suriye’ye koştu. Suriye ile durumumuzun daha kötüye gitmemesini sağlayanların içindeydi. İran ile uydu devlet Kürdistan’ın kurulmasını engelleyen Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Güçlerle uydu devleti kurmaya çalışan ABD’yi alaşağı eden ekibin içindeydi.
Ölümünün ardından Rusya, Çin, Pakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Iran, Suriye, Venezuella ve Türki Cumhuriyetler başsağlığı mesajları yayınladı. “İnanılmaz bir Milliyetçiyi, büyük bir stratejisti, müthiş bir Devlet adamı” ibareleri ile tanımlandı. Ama o yandaş ve sözde Demokrasici-Atatürkçü kanallar-gazeteler-partiler 3 maymunu oynadı.
Soner Polat; Hak helal edilecek bir insan, bir asker, bir düşünür, bir stratejist değildi.
Soner Polat; Türkiye ‘ye hakkını helal etmesi gereken ADAM GİBİ ADAMDI. IŞIKLARDA UYU AMİRALİM.
MAVİ VATAN VASİYETİNDİR. ANDIMIZ OLSUN KORUYACAĞIZ.
……………………………………………………………………………
Amiralimin cenazesi nedeniyle Istanbul’da idim. Karacabey’imizin Rahmi Amcası Hak’ka yürümüş. Eşimi istemeye o götürmüştü, taksisiyle. Rastlaştığımızda bastonunu kaldırır. “Ata, kızıma iyi bakıyorsun değil mi ” der. Gülüşür, elini öper. Hayır duasını alırdım.
RUHUN ŞAD, MEKÂNIN CENNET OLSUN RAHMİ AMCAM.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.