Son Meclis Toplantısı sakin geçti

Karacabey Belediye Meclisi yılın son toplantısını önceki akşam gerçekleştirdi. Bazı üyelerin üyeliklerini düşürülmesi isteği oy birliği ile gündemden çıkarıldı.

Oldukça sakin geçen oturumda öncelikle Bütçe Plan Komisyonu'nun hazırladığı konular görüşüldü.

Gündemin birinci maddesinde yer alan, 2014 yılı Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programı ile toplu taşıma izin belgeli ticari araçların ücret tarifesi oy çokluğu ile kabul edildi. İtfaiye, Zabıt, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu araçların T cetveline alınarak ödenek ayrılması konuların oy çokluğu sağlandı. Yüzme Havuzu'nun kulvar kiralama bedelleri ise Bütçe Plan Komisyona havale edildi.

Bayındırlık ve İmar Komisyonunun mevzi imar kararları oy çokluğu ile kabul edildi.

Özürsüz ve izinsiz olarak üst üste üç kez katılmayan meclis üyelerinin, üyeliklerinin düşürülmesi konusunda Ergün Koç devreye girdi.

Belediye Başkanı Ergün Koç, bazı meclis üyelerinin mazeretli veya mazeretsiz meclis toplantılarına katılmaması konusunu gündeme getirmenin kimseye yararı olmayacağını söyledi.

“Burası ilkokul değil. Dönüp arkaya bakmanın yararı olmaz. İlkokul yoklaması yapmak da bize yakışmaz” diye konuşan Koç, önerinin gündemden çıkarılmasını istedi.

Konuyu gündeme taşıyan meclis üyeleri ise, amaçlarının devamsızlık yapan üyelerin toplantıya katılmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Yapılan oylamada, bazı meclis üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesi maddesi oy birliği ile gündemden çıkarıldı.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan, Fuat Mert Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde komisyoncu iş yerlerinin tahsis ücretinin belirlenmesi, oy çokluğu ile Bütçe Plan Komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen maddeler ise değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.