Somuncuoğlu Mangala Turnuvası tamamlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Servet Somuncuoğlu Mangala Turnuvası” sona erdi.
7 Mart 2018 Çarşamba günü tanıtımı ve semineri düzenlenen Mangala faaliyetleri önce okullarda gerçekleştirilen alt yapı ve öğreti aşamasından geçti. Daha sonra okullar kendi içlerinde şampiyonalar düzenleyerek okul finalistleri tespit etti. Son olarak da ilçe şampiyonası düzenlenerek program tamamlanmış oldu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürü S. Ayhan Sağlam, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yaptığı protokolleri ilçemizde hayata geçirme gayretimiz devam ediyor. Bu vesile ile örnek işbirliği ve katkılarından dolayı Anadolu Lisesi Müdürlüğü’müze, Mangala eğitmenimiz aynı zamanda Okçuluk ve Atlı Okçuluk Antrenörümüz Rıdvan Hız’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Katılımcılara teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Her branşta ilçe şampiyonalarına destek veren fedakar öğretmenlerimiz sayesinde gençlerimizi doğru alanlara kanalize ediyoruz. Okullarımızda verdiğimiz öğretim ancak bu tür sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki eğitimle anlam bulacak ve değer kazanacaktır. Yapılan bu tür etkinlikleri önemsiyorum. Mangala’nın da yeni yetişen nesli teknoloji bağımlısı olmaktan uzaklaştırmak yolunda oldukça başarılı bir oyun olduğu kanaatindeyim. Katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
Organizasyonlar sonunda Keşlik İlkokulu’ndan Halit Şahin şampiyonluğa ulaşırken, Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ufuk Karakiraz ikinciliği, yine Cumhuriyet İlkokulu’ndan Ahmet Karasin de üçüncülüğü elde etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.