Sokak sütü yasaklanmalı!

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, sokak sütünün yasaklanması gerektiğini söyledi.

Manisa İl Müdürlüğü görevinden Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevine atanan Ömer Çelik, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

İnegöl'e gelen Çelik, vatandaşları sokak sütü almamaları yönünde uyardı. Çelik, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ile birlikte, Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Cetizli'yi İnegöl'deki birlik merkezinde ziyaret etti.

Çelik, ilçe ziyaretlerinin sürdürdüğünü belirterek, “İnegöl bizim için son derece önemli bir ilçe. Potansiyeli yüksek bir ilçe. Gıda güvenliği açısından bizim misyonumuz, tarladan sofraya veya çiftlikten sofraya kadar insanlara hizmet etmek, güvenli gıda temin etmek. İşte bu aşamalarda sorunsuz işlemler yaparsak, sofraya gelen gıdamızda güvenli olur” dedi.

İnegöl'ün hayvancılık konusunda ön planda olduğunu kaydeden Çelik, “İnegöl hayvancılık konusunda da önde gelen ilçelerimizden bir tanesi. Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl hayvancılık konusunda potansiyeli yüksek ilçeler. İnegöl tabi aynı zamanda nüfus ve sanayi bakımından da büyük bir ilçe. İnegöl'e özel önem vereceğiz. Tarım konusunda tam planlanan düzeyde değil. Çiftçi örgütleri destek konusunda tam yeterli değil. Patates konusunda bazı sorunlar yaşanmış olabilir. Bu artık piyasa kurallarına göre işleyen bir durum. Buna yapacak tek şey, üretici birliklerimizin örgütlenmesidir. Patates depolanabilen bir ürün. Patates hasadı sırasında arz talebi dengelemek için patateslerimizi depolayabiliriz” şeklinde konuştu.

İnegöl'de kısa bir süre önce yaşanan 'sokak sütlerine çamaşır sodası katılıyor' iddiası ile alakalı da yorum yapan Çelik, “Bu olayın münferit olduğunu düşünüyorum. Yaygın olacağını zannetmiyorum. Toplama sütün yüzde 60'ı zaten soğuk zincirle toplanıyor. Denetimlerde en büyük denetçi tüketicidir. Tüketicimizi bilinçlendirmemiz lazım. Sokak sütü almaması gerekiyor. Soğutucu tanklarından yada büyük marketlerden süt almaları gerekiyor. Bu gün zaten süte çamaşır sodası katılmadığını bile düşünsek, sokakta süt gezdirilince zaten bakteri oranı artıyor ve tamamen sağlıksız bir hal alıyor. Kesinlikle sokak sütünün yasaklanması lazım. Bu konuda belediyelerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Bunun ben yaygın bir şekilde olduğunu zannetmiyorum. Hatta hiç olduğunu da düşünmüyorum. Ama en büyük denetçi her zaman tüketicinin kendisidir. Bu tür yerlerden süt almaması, kontrollü yerlerden süt alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Cetizli ise, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.