Sokak Basketbol’u yaza damgasını vuracak!

*Karacabey Belediyesi ile Tofaş Basketbol Takımı’nın işbirliğinde hayata geçirilen ‘Tofaş Yeni Nesil Spor Okulları Projesi’ kapsamında, 1 yıldan bu yana yürütülen çalışmalar Karacabey’de adeta bir basketbolcu patlaması yaşattı. Karacabey’in gözde tatil beldesi Yeniköy’de düzenlenen ‘Sokak Basketbol Etkinlikleri’ de tatilcilerin katılımı ile görkemli anlara sahne oldu.

Karacabey Belediyesi ile Tofaş ortaklığında yürütülen ‘ Tofaş Yeni Nesil Spor Okulları Projesi’ kapsamında yer alan ve branşlara göre erken keşfetme, basketbol okulu, bilim odalarında buluş kabiliyeti geliştirme, sokak basketbolu turnuvaları gibi önemli konuları kapsayan proje çalışması, meyvelerini vermeyi sürdürüyor.
Yaklaşık 1 yıldan bu yana yürütülen çalışmalar, kentte adeta bir lisanslı basketbolcu patlaması yaratırken, oksijen deposu longoz ve ıhlamur ormanlarının hemen bitişiğindeki tatil beldesi Yeniköy’de düzenlenen ‘Sokak Basketbol Turnuvası’ da görkemli anlara sahne oldu.
Açılışı, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve ‘Yeni Nesil Tofaş’ Proje Koordinatörü Kartal Önel tarafından gerçekleştirilen Sokak Basketbol Turnuvası’nda yer alan minik basketbolcuların, son derece çetin ve heyecanlı geçen karşılaşmalarına aileleri ve tatilciler de alkış ve desteklerle ortak olurken, geleceğin minik sporcuları izleyenlerden de tam not almayı başardı.
Sporla yetişen nesiller için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
Turnuvanın açılışında konuşan ve ‘Sportif Kent Karacabey’ hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri projeler ile kentteki sporcu sayısının iki yılda 10 kat artırıldığına vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Başta futbol, basketbol ve güreş olmak üzere; kısa sürede tüm branşlarda ses getiren başarılara imza atan bir spor altyapısı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sportif başarının devamlılığı açısından, Tofaş gibi ülke sporuna lokomotiflik yapan tüm köklü takımlarla işbirliğini, geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz. Sporla birlikte büyüyen, yetişen bireyler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, Tofaş yöneticilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, siz basketbol tutkunu gençlerimize de başarılar diliyorum” dedi.
Spor, Eğitimin Ötesinde Bir Kültür Kazandırıyor
‘Yeni Nesil Tofaş’ Proje Koordinatörü Kartal Önel de açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında; çocuklara spora erişimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen ‘Yeni Nesil Tofaş Projesi’nin, spor eğitiminin ötesinde, hayatın her alanında başarılı olmalarına yardımcı olacak bir kültür ve bakış açısı kazandırmayı hedeflediğinin altını çizdi.
Önel; “Kısa sürede yakaladığımız bu başarılı çizgiden son derece gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu projede emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ali Özkan olmak üzere; Başkan Yardımcımız Mehmet Vural’a, Sosyal İşler Müdürümüz Esra Taştekin Palabıyık’a ve buradaki organizasyonu yürüten Basketbol Antrenörümüz Şevki Yıldırım’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Siz sporcu kardeşlerimi de başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Açılış töreninde; Tofaş’ın efsane isimlerinden Alt Yapı Sorumlusu Erhan Toker, Tofaş Yıldız Takım Antrenörü Buti Hacıismailoğlu ve Bursa Oksijen Kulübü Antrenörü Ali Kemal Aslan da yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.