Şoförlere ‘Kişisel Gelişim Kursu’

Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası öncülüğünde; Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde, toplu taşıma araç sürücülerine yönelik, ‘Kişisel Gelişim Kursu’ verilecek.
Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Kaymakamlık’ta yapılan toplantı sonrası alınan karar ile kursların Mart ayı içinde yapılması kararlaştırıldı. Eğitimler sonrası kursa katılanlara sertifika ve Şoför Yaka Kartı verilecek.
Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay; taksi, dolmuş, minibüs, servis araçları ve özel toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlere yönelik verilecek ‘Kişisel Gelişim Kursu’nun önemine dikkat çekti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Taksi – Dolmuş – Minibüs – Servis Araçları ve Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’ne istinaden şoförler için bu kursun gerekli olduğunu belirten Başkan Bay, bu konuda eğitim almayan sürücülerin, Büyükşehir Belediyesi denetimlerinde ceza ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Başkan Ramazan Bay ayrıca, kursa katılmak isteyen şoförlerin, 3 Mart 2017 Cuma gününe kadar Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odasına başvurmaları gerektiğini duyurdu.
Öte yandan konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Taksi – Dolmuş – Minibüs – Servis Araçları ve Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği hakkında da şu bilgilere yer verildi:
“a) Çalışma ruhsatlı araçlarda çalışacak araç sürücüleri, Zabıta Dairesi Başkanlığı gözetiminde İlgili Oda, İşletici veya BURULAŞ tarafından düzenlenecek, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onaylı uzman kişilerden olmak üzere en az 12 saatlik, Toplu Taşıma Araçları sürücülerinin Engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımıza davranışlarını da kapsayan eğitim almak ve her yıl en az 1 kez 4 saat verilecek seminerlere sürekli katılmak zorundadır.
b) Seminere katılacak ve Belediye’den çalışma ruhsatlı araçlarda çalışacak sürücülerin, 222 sayılı Milli Eğitim Yasası’na bağlı olarak ilkokul diplomasına sahip olmaları şarttır.
c) Eğitim seminerine katılan sürücülerin takibi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nca yapılacak olup, toplam ders saatinin % 10’undan fazla derse katılmayanlar eğitim almamış sayılacaklar. Eğitim semineri sonunda, seminere katılan araç sahibi ve sürücülerine ilgili oda veya BURULAŞ tarafından seminere katılım belgesi verilecektir.
d) Çalışma ruhsatlı tüm araçlarda çalışacak araç sahibi ve sürücüleri Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nin 36. Maddesi hükümleri doğrultusunda; Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış bir sağlık kuruluşundan Psikoteknik (kişilik, dikkat, zekâ, refleks) raporu almak ve 5 yılda bir yenilemek zorundadır. Çalışma ruhsatlı tüm araçlarda çalışacak araç sürücüleri uyuşturucu, silah, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından ve Türk Ceza Kanunu’nun 103, 104, 109, 188, 190, 191, 227 sayılı maddelerinden Adli Sicil kaydı bulunmadığına dair her yıl belge getirmek zorundadır.
e) Çalışma ruhsatlı tüm araçlarda çalışacak araç sürücüleri kan testi yaptırarak uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmadığına dair her yıl sağlık raporu getirmek zorundadır.
f) Eğitime katılan sürücülerin dosyası tüm istenilen evraklarla birlikte Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilerek onaylandıktan sonra, ilgili Oda veya BURULAŞ tarafından her sürücü için 5 yıl geçerli Araç Sürücüsü Tanıtım Kartı düzenlenecektir. Psikoteknik Raporu, Adli Sicil Kaydı, sağlık raporu almayan ve eğitim seminerlerine katılmayan sürücülere Araç Sürücüsü Tanıtım Kartı düzenlenmez ve bu kişiler kesinlikle çalışma ruhsatlı araçları kullanamazlar. Düzenlenen tanıtım kartları hangi tip araç için düzenlendiyse sadece o türlü araçlarda geçerlidir.
g) İlgili Oda veya BURULAŞ tarafından düzenlenen Araç Sürücüsü Tanıtım kartları, sürücülerin çalıştıkları araç plakaları belirtilmek suretiyle liste halinde Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bildirilir. Her araç sürücüsü değiştiğinde bildirim yapılması zorunludur. Zabıta Dairesi Başkanlığı ve ilgili oda tarafından gerekli görüldüğü takdirde verilen Araç Sürücüsü Tanıtım Kartı iptal edilebilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.