SKİLİPLİ ATIF’IN KARANLIK DÜNYASI

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Bağımsızlık Savaşımız sırasında iç cephede İngiliz, Amerikan, Fransız devletlerinin kullandığı hainler vardı. Bu hainler bu devletlerin sağladığı maddi olanaklarla gazete çıkartıyor, bildiri basıyor, toplantı düzenliyordu. Anadolu ‘da alevlenen Bağımsızlık ateşine fetvalarını da ekleyerek emperyalizmin piyonu olmaktan çekinmiyor, ihanet ve aymazlık içinde olmayı seçiyordu.
Bunlardan biri de İslam Teali Cemiyeti Başkanı İskilipli Atıf Hoca adlı İngiliz beslemesiydi. Cumhuriyetin ilanı sonrası her Vatan Haini gibi bedelini asılarak ödedi. İngilizce yaptığı hizmetler nedeniyle Türk Ulusuna yaptığı ihanetlerin kul hakkı ise baki!
Bu soysuz için “şapkaya karşı geldiği için” adlı yalana sarılarak destek veren ve sahip çıkan iki üç siyasi parti ve cemaat ile tarikatlar var. İnanan halkımızı hep yalanlar ile aldatıyorlar. İskilipli Atıf denen insan müsveddesi şapka nedeniyle değil Bağımsızlık Savaşımız sırasında yaptıkları için asılmıştır. Öylesine soysuzlaşmıştır ki; Kuva-yı Milliye önderleri için “katli vaciptir” fetvası çıkarmıştır. 45 maddelik o fetvadan bazı bölümleri aşağıda görebilirsiniz.
17- NİTEKİM BU DEFADA ANADOLU ‘DA MUSTAFA KEMAL VE KUVVA-İ MİLLİYE MASKARALARI YUNAN ÖNÜNDEN NAMERTÇE KAÇARKEN,
18-Saf ve aymaz ahali ve askerden topladıkları güçleri savaşa tutuşturarak ve “siz mevkiinizde sebat edin,biz şu taraftan arkasını çevireceğiz” yönteminde yalanlarla savuşup kaçarak zavallı neferlerimizi ve halkımızı boşu boşuna kırdırmak usulünü izliyorlar.
. . . . . . . . . . . . . . . . .
20- (HALKA)Talat, Enver, Cemal ve Mustafa Kemal vesair gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakarlığı göze almayarak memleketi ve kendilerini sonsuz tehlikeden kurtarmak ve selamete çıkarmak yolunu anlayamadı ve hâlâ da anlayamıyor!
26- İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. SAVAŞTA YENİLDİKTEN SONRA USLU DURMAK VE YENİLGİNİN SONUCUNA KATLANARAK TELAFİSİNİ sabır ve sükun ve tedbirli akıl ile izale etmekten başka çare var mıdır?
28- Düşünmüyorsunuz ki,Yunanlılara fazla kayıp verdirmek bundan sonra bizim için hayırlı olmaz. Sizin yalanlarınızı şahit tutarak işgal ettiği memleketimizde “bu kadar kan döktüm ve şöyle fedakârlık ettim, böyle emek çektim” diyerek fetih hakkı davasına kalkar!
(İskilipli ülkenin topraklarının işgal altında olduğunun farkında değil! )
31- Devletler şimdi bize : “EĞER ANADOLU ‘DA KUVVA-İ MİLLİYE İSYANINI DEVAM ETTİRİR VE BASTIRAMAZSANIZ İSTANBUL’U ELİNİZDEN ALACAĞIZ “diyorlar.
(İSKİLİPLİ ATIF DENEN ZAT İSTANBUL’UN HER YERİNDE İŞGALCİ DEVLETLERİN BAYRAKLARINI GÖRMÜYOR.)
35- Binaenaleyh bu bağileri, bu asileri mümkün olduğu kadar az zaman zarfında tedip ve tenkil etmek cümlemiz için farzdır.
37) Halifemiz hazretlerinin de asileri tedip etmek ve sizin rahatınızı ve saadetinizi temin eylemek için toplanacak kuvvetin başında olarak bizzat oralara geleceğini sizlere bildiririz.
(DÜŞMANLA SAVAŞMAYAN VAHDETTİN, DÜŞMANA KARŞI ULUSU BİRLEŞTİREN MUSTAFA KEMAL İLE SAVAŞACAK…MIŞ!)
39- Ey Kahraman Askerler ! Savaş yıllarında sizi cephe cephe sürükleyen aç ve susuz süründüren ve din kardeşlerinizin, hemşehrilerinizin boş yere ölmelerine neden olan birkaç kişi arasında MUSTAFA KEMAL, ALİ FUAT, BEKİR SAMİ gibi zalimlerde vardı.
41- Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız? Elinize aldığınız fetva-i şerif ki Allah’ın emridir, okuduğunuz hatt-ı münif ki halifemizin, padişahımızın bir fermanıdır.
42- Şu alçaklar ve aşağılıklar bu cinayetleri hep sizin sayenizde yapıyor; bunları vücudlarını külliyen dünyadan kaldırmak insanlık için, Müslümanlık için farz olmuştur.
43- Memleketin başına bu kadar felaket getirmiş olan bu hainler daha yaşatılacak mı?
Kimi siyasi kimi siyasi parti ve cemaat ile tarikatların uydurma “şapka için asıldı” yalanlarına daha fazla alet olmamaları ülkemizin Vatan Bütünlüğü, Ulus Birliği için çok önemlidir.
UMARIM BU YALANLARA ALDANAN VE ALDATMAYA ÇALIŞAN PARTİLERE VE O SOYSUZ CEMAAT VE TARİKAT ADLI OLUŞUMLARA AŞAĞIDAKİ TÜRK KADINININ İŞGAL SIRASINDA YAŞADIĞI UTANÇ FOTOĞRAFLARI AKLINI BAŞINA ALMAYA NEDEN OLUR.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.