Siz rahat uyuyun diye onlar şehit oldu!

Şırnak Beytüşşebap’ta 10 askerimize hain saldırı:

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda 10 askerimiz şehit oldu. Hain saldırıda 7 güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi. Şehit askerlerimizden birinin de Bursa’nın İznik ilçesinden olduğu öğrenildi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, önceki akşam saat 22.00 sıralarında Beytüşşebap ilçesi çevresindeki güvenlik noktalarına teröristlerce saldırı düzenlendiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade eden Özkan, “Saldırıda 9 askerimiz şehit oldu. Şehitlere Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Vali Özkan, çoğu hafif olmak üzere 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığını söyledi. Özkan, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun aralıksız sürdüğünü de bildirdi.

Ancak daha sonra çatışmada yaralanan askerlerden birinin kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 10'a yükseldi.

Şehit olan 10 Mehmetçik’in cenazeleri Diyarbakır'a getirildi. Saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi (Afyonkarahisar), Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal (Muğla), Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt (Gaziantep), Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez (Antalya), Çavuş Ramazan Emre Ala (Konya), Onbaşı Süleyman Güleç (Bursa), er Serdar Küpeli (Adıyaman), er Osman Yıldız (İstanbul), er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban (Edirne)'ın cenazesi Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından helikopterlerle Diyarbakır'a getirildi.

Ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirilen şehit cenazeleri, yapılan otopsiden sonra memleketlerine gönderildi.

İlk şehit ateşi Gaziantep'e düştü

Beştüşşebap'ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde acı haberi getiren iki subay, şehidin Aktoprak'taki akrabalarının yanında bulunan annesine gitti. Burada acı haberi alan aile, subaylarla birlikte şehidin Özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi.

Anne Rabia Bozkurt gözyaşlarına boğulurken, şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi yaptı. Şehidin il dışında olan babası Ali Bozkurt'a acı haberin verildiği ve Gaziantep'e dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Afyonkarahisar’a acı haber

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın ilçe merkezine yaptığı saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi'nin Afyonkarahisar'daki evinde yas var.

Aslen Elazığlı olan ancak yıllardan bu yana Afyonkarahisar'da oturan Çiftçi ailesine acı haber, saat 07.30'da askeri personel tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan şehit babası emekli başkomiser Mehmet Çiftçi ile annesi Hanım Çiftçi ile eşi Ayşe Çiftçi sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Çiftçi ailesinin evine büyük bir Türk Bayrağı asılırken, komşuları da bayrak asarak acıya ortak oldu.

Üsteğmen Sami Çiftçi'nin Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduğu, 2007 yılında vatani görevinin bitiminde sözleşmeli teğmen olarak görevine devam ettiği belirtildi. 5 yaşında Zeynep adında kız babası olan şehit Üsteğmen Sami Çiftçi'nin amcası Cemil Çiftçi'nin Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi.

İpsala şehidine ağlıyor

Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada şehit olan 10 askerden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban'ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.

Terhisine 3 ay kalmıştı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'ne ateş düştü. Ala'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi.

Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde çalışan kızı Aysun Ala'yı işe götürmek için Konya'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

Bursa şehit ateşiyle yanıyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Süleyman Güleç'in Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç'in cenazesinin yarın Bursa'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Bir acı haber de Muğla Köyceğiz'e

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

Ben de Kürdüm, PKK'yı sevindirmemek için ağlamayacağım

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece teröristlerin dört farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki baba evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, "Bende Kürdüm. PKK'yı sevindirmemek için ağlamayacağım" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece teröristlerin dört farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Van Ercişli 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in 1993 yılından bu yana yaşadığı Antalya'daki baba evine acı haber sabah saatlerinde verildi. Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve askeri erkan şehidin evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

Adıyaman’da kor ateş

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli'nin baba ocağına ateş düştü.

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesinde 10 kişinin şehit düştüğü çatışmanın ardından şehit ailelerinin evlerine ateş düştü. Adıyaman'ın Besni doğumlu Jandarma Er Serdar Küpeli'nin merkezdeki evine acı haber çabuk ulaştı. Sabahın erken saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve jandarma görevlileri acı haberi aileye verdi. Baba Mehmet Küpeli, Anne Ayşe Küpeli ve diğer aile fertleri acı haberle yıkıldı. Şehit haberiyle yıkılan Küpeli ailesinin evinden yükselen feryatlar yürek burktu.

Kendisine acı haberi veren yetkilileri "Süze süze buraya kadar geldik. Biz buna layık mıyız? Allah'a şükürler olsun" diyen şehit babası sinir krizleri geçiren diğer oğlu Tayfun'u sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri sinir krizi geçiren aile fertlerine ilk müdahaleyi yaparken, 91-3 tertip olan Serdar Küpeli'nin teskeresine 59 gün kaldığı öğrenildi.

İstanbul’dan şehit

Şırnak Beytüşşebap'da düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız'ın Bahçelievler'deki evine ateş düştü.

İstanbul Merkez Komutanlığı'nda görevli bir albay, sabah saatlerinde şehit Osman Yıldız'ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak'ta bulunan evine gidere acı haberi verdi.Şehit haberi sonrası Osman Yıldız'ın evine Türk bayrağı asıldı. Balkonda gözyaşı döken şehidin babasını askerler teselli etti. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.

20 PKK’lı öldürüldü!

PKK'lılar dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırdı. Uluslararası haber ajansı AFP, Beytüşşebap'ta 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalarda 20 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

AFP'ye konuşan yerel kaynaklar, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıların ardından yaşanan çatışmalarda 20 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi.

Çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 güvenlik görevlisi şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Çatışma sırasında kent merkezinde de elektriklerin kesilmesi halkta kısa süreli panik yarattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.