Siyasi partilerde milletvekilliği telaşı!

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim öncesi siyasi partilerde yoğun hareketlilik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 24 Nisan’da başlayan milletvekili aday adaylığı başvurularının AK Parti’de 2 Mayıs Çarşamba gününe kadar uzatıldığı bildirildi. CHP’deki aday adaylığı başvuruları 7 Mayıs’ta, MHP’de 3 Mayıs’ta, HDP’de 5 Mayıs’ta ve İYİ Parti’de de 4 Mayıs’ta son bulacak.
İşte kulislerde konuşulan isimler ve son durum!
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran 2018’e alınmasının ardından, Karacabey´de seçime girmeye hak kazanan siyasi partilerde aday olmayı düşünen isimler, süratli bir şekilde su yüzüne çıkmaya başladı.
Karacabey’de vekillik düşünen siyasiler, kulis çalışmalarına hız verdi. Milletvekili aday adaylığı için birçok ismin başvuru için dosyalarını teslim ettiği belirtildi. 24 Haziran’da gerçekleşmesi beklenen seçimlerde aklında milletvekili adaylığı olanlardan art arda hamleler gelmeye başladı.
AK Parti ve İyi Parti’nin Karacabey’de nasıl bir yapılanma içine gireceği merak konusu olurken iki partiden de 3 Karacabeyli isim aday adaylığı başvurularını yaptı. İlçedeki diğer partilerde şu ana kadar hareketlilik gözlenmedi.
AK Parti’den Erol, Erdem ve Demir başvurusunu yaptı
Karacabey AK Parti İlçe Teşkilatı’nda şu an için eski İlçe Başkanı Murat Erol, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Hasan Demir’in milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta sonu Erol, Erdem ve Demir AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na dosyalarını sundu.
Diğer yandan AK Parti’den milletvekili olmak isteyen Karacabeyli Dr. Mustafa Esgin ve Bursa eski Milletvekili Önder Matlı’nın da hala nabız yokladığı belirtildi. 2 Mayıs’a kadar AK Parti’den daha kimlerin aday adayı olacağı ise siyasi kulislerde hareketliliğe neden oldu.
AK Parti’de Genel Merkez ve il başkanlıklarına şu ana kadar 491’i engelli olmak üzere 6 bin 132 kişinin aday adaylığı başvurusu yapıldığı da bildirildi.
İyi Parti’de 3 aday
Karacabey İyi Parti’den ise 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı için İlçe Başkanı Ayhan Tayfur istifasını verdi. Öte yandan, İyi Parti’nin Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun da milletvekilliği için en yakın zamanda istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Yine İyi Parti İl yönetimde yer alan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ın da milletvekili aday olması için görevinden istifa ettiği belirtildi. İyi Parti’de başvurular için İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu ile Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ın son gün 4 Mayıs’a kadar dosyalarını sunacakları bildirildi.
İyi Parti’de 3 aday adayının dışında ilçe tarımının duayen ismi Nuri Karaca ismi de kulislerde dillendiriliyor.
Diğer partilerde sessizlik!
Karacabey’de AK Parti ve İyi Parti dışında diğer partilerde aday adaylık başvurusu hakkında sessizlik hakim. CHP ve MHP’de aday adaylığı başvurusu için hiçbir hareketlilik gözlenmezken, son güne kadar herhangi bir sürprizin yaşanıp yaşanmayacağı ise merakla bekleniyor.
DSP’den İlçe Başkanı Nuri Uzel ile Ahmet Olcay Akıncı’nın İl Başkanlığı’ndan gelen teklif üzerine aday adaylığına başvuracakları öğrenildi. Saadet Partisi’nin de ilçede aday adaylık için hiçbir girişimde bulunmadığı gözlenirken, başvurusunu yapan Mustafakemalpaşalı Veteriner Burak Çelik’e destek vereceği söyleniyor. Öte yandan Karacabey’de teşkilatları bulunan Vatan Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nde milletvekilliği konusunda ilçeden şu ana kadar herhangi bir ismin başvuruda bulunmadığı kaydedildi.
Siyasi partiler adaylarını 21 Mayıs’a kadar YSK’ya bildirecek
Seçim Kurulu, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin aday bildirimleri tarihi 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de sona ereceğini duyurdu. Buna göre siyasi partiler aday listelerini DVD olarak ve kağıt ortamında cetveller halinde teslim edecek. Bağımsız olarak milletvekili adayı olacaklar için de son başvuru tarihi 21 Mayıs 2018.
Son 21 Mayıs’a kadar Karacabey’de herhangi bir sürprizin yaşanıp yaşanmayacağı ise merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.