Siyasetteki amacım hizmettir!

Karacabey Belediye Meclisi’nin  8 Ekim günü yapılan toplantısındaki sürpriz gelişmeler üzerine Demokrat Parti yöneticilerinin ihracını istediği Sedat Karakaşlar,  İl yönetimine savunma verdi.
Savunmasında, 1940’lı yıllardan itibaren DP, AP ve DYP misyonundan gelen bir ailenin evladı olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başarıyla görev yaptığını anımsatan Karakaşlar, “Siyasetteki hedefim ilçeme hizmet etmektir. Karacabey’e bir şeyler kazandırmakla partinin daha çok kazanacağına inanı-yorum. Siyaset hizmet sanatıdır ve Karacabey’e çok şeyler kazandıran Belediye Başkanı Ergün Koç ile hareket etmekten onur duyuyorum. 
Partimiz küçük olsun, bizim olsun felsefesiyle hayata bakanlarla aynı düşüncede değilim” dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un ısrarıyla siyasete girdiğini kaydeden Sedat Karakaşlar, bazı DP’li meclis üyelerinin kendisine karşı tavırlarını eleştirerek, temelinde rant kavgası olduğunu belirtti ve hiçbir gelişmeye destek vermeyeceğini ileri sürdü. Temiz toplum ve temiz siyaset anlayışıyla yola çıktığını belirten DP Belediye Meclis Üyesi Karakaşlar, DP’li Belediye Başkanı Ergün Koç’un düşürülmesi girişimleri sırasında AKP’liler ile işbirliği yapanları suçladı. Bu konuların görmezden gelinemeyeceğini ve kolay unutulamayacağına işaret eden Karakaşlar, savunmasını şöyle sürdürdü:
“Muhalefette olmasına karşın ülkemizin en başarılı belediye başkanı durumundaki Sayın Ergün Koç’u partisinde genel merkez delegesi yapmayan bir zihniyetten DP’ye fayda gelir mi? Hizmetleriyle ve eserleriyle Karacabey’de kalıcı izler bırakan Sayın Koç’un şahsiyeti etrafında ve başarılarının yanında birleşemeyen bir yöneticilik anlayışı olabilir mi? Son dönemde partideki başarının Koç’la yakalandığı gerçeği asla unutulmamalıdır. Partiye kazandıran kişilerin üzerine titrenmelidir. 8 Ekim’deki meclis toplantısı da partimizde hiçbir gurup kararı alınmadan gerçekleştirilmiştir. Sayın Ergün Koç’a hangi encümen üyeleriyle çalışmak isteyeceği nezaketi gösterilmiş midir? Siyasetten bir beklentisi olmayan ve sadece hizmeti düşünen biriyim. Sayın Ergün Koç’a gözdağı vermek için kurban seçildiysem, buna da hazırım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.