“Sistemin sigortası millet”

AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesi milletvekillerini halkla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz Salı günü de, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, referandum çalışmaları için Karacabey’e geldi. Gözgeç, Atatürk’ün ilkelerini hayata geçirmek için çaba harcadıklarını vurguladı.
Milletvekili Gözgeç, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can ve tüm yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri önünde ‘Vatandaşımız soruyor, milletvekilimiz cevaplıyor’ programını gerçekleştirdi.
Karacabeyliler’in yoğun ilgi gösterdiği programda Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkındaki tüm sorulara yanıt verdi.
Referandum çalışmaları kapsamında her gün sahada olduklarının altını çizen Milletvekili Gözgeç, “Vatandaşımızın tüm sorularına yanıt veriyor, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne neden ‘Evet’ denmesinin gerektiğini anlatıyoruz. Sistemin getirdiklerini, ülkemize kazandıracakları hakkında halkımızı bilgilendiriyoruz. Bugün de Karacabeyli vatandaşlarımızın aklındaki bütün tereddütleri gidermeye çalıştık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yönetimde istikrarı, temsilde adaleti getirecek bir sistem. İnşallah Türkiye daha güçlü olarak yoluna devam edecek.” dedi.
‘Diktatör ve tek adam, tek parti dönemlerinde olur’
Tek adam sorularına cevap veren Gözgeç, diktatörlerin seçimle gelmediğini ifade ederek “Diktatör ve tek adam, tek parti dönemlerinde olur. Çok partili hayatta tek adamdan bahsedemeyiz. Kaldı ki, tek kişilik hükümetle, tek adam ayrı kavramlardır. Biz tek kişilik hükümet getiriyoruz. Ama nasıl getiriyoruz? Halkın yüzde 50+1 seçimiyle gelen, arkasında halkın desteği olan bir hükümet. Yani 16 Nisan’da oylanacak referandumun en önemli özelliklerinden biri de çift başlılığı kaldırmak. Milletten güvenoyu alan hükümet, kendi işini rahatça yapabilecek. Diğer taraftan yargı ve yasama organları da bağımsız bir şekilde çalışacak. Aralarında denge olacak. Yasama ve yürütme arasında hakem ise millet olacak. Birileri çıkıp Türkiye’ye antidemokratik yöntemlerle müdahale etmeye kalkamayacak. Sistemin sigortası millet olacak. Muhalefetin sisteme somut bir itirazı yok. Korku üzerine bir propaganda üretiyorlar. Gelecek olan sistemde hükümeti de doğrudan halk seçecek, meclisi de doğrudan halk seçecek. Asıl olan ipin ucunu millete veren bir sistem.” diye konuştu.
“Atatürk’ün ilkelerini hayata geçirmeye uğraşıyoruz”
Atatürk’ün iki ilkesini hayata geçirmek için çaba harcadıklarını vurgulayan Gözgeç, “Halkımızın ‘Evet’e gönülden destek vereceğine inanıyorum. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz, daha güçlü bir ülke olmasını istiyoruz. Atatürk’ün iki ilkesini hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması ve muasır medeniyet seviyesine yükselmek.” dedi.
“Güçlü Türkiye herkesin yararına”
Koalisyonları ülkenin kayıp yılları olarak değerlendiren Gözgeç, “Bu yıllarda ülkenin gelişimi konusunda hiçbir gelişme kaydedilememiş. Biz millete güveniyoruz, millete gidiyoruz. Bu referandumda ‘Evet’ demek, ‘kendi yöneticimi kendim seçerim’ demektir. ‘Hayır’ demek ise ‘kendi yöneticimi kendim seçmesem de olur’ demektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir reform hareketidir. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Hızlı icraat yapan, güçlü bir Türkiye herkesin yararınadır. Yeni sistemde istikrar hâkim olacak, hızlı büyüyen ve kalkınan Türkiye’nin hızına hız katacak.” ifadelerini kullandı.
‘Vatandaşımız soruyor, milletvekilimiz cevaplıyor’ adlı programının ardından ilçede ev ziyaretleri de gerçekleştirerek bilgilendirme toplantıları yapan Milletvekili Gözgeç, “Karacabeyliler’in gösterdiği ilgiden çok memnuniyet duydum. Gördüm ki ilçe halkı kararını vermiş. Karacabey güçlü bir şekilde ‘Evet’ diyecek. Buna inancımız tamdır.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.