Sınav’dan “Karne” uygulaması

Türkiye’de ilk kez Sınav Dershanesi’nin gerçekleştirdiği bu uygulama memnuniyetle karşılandı:
Ülke genelinde yalnızca Sınav’ın yaptığı bu uygulama öğrenciler kadar veliler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Sınav Dershanesi’nin sınıf ve rehberlik öğretmenlerince hazırlanan karneler önceki gün öğrencilere dağıtılırken, bu şekilde velilerin çocuklarının son durumu hakkında bilgi sahibi olabilecekleri belirtildi.
    Ders çalışma programı adı altında verilen karnelerin önemine değinen Sınav Dershanesi Karacabey Şubesi Müdürü Cem Yılmaz, bu şekilde öğrencilerin 4 aylık performanslarını iyi değerlendirebileceklerini söyledi.
Öğrenciler Matematik, Türkçe, Fen, İngilizce ve Sosyal Bilgiler dersleri dışında deneme sınavı sonuçları, devamsızlık durumları ve etüt katılımlarını da kapsayan son durumlarını görme olanağı buldu.
Diğer taraftan öğretmenlerin öğrenciler hakkındaki görüşlerini yazdıkları karneler öğrenciler için sürpriz oldu.
Sınav Dershaneleri Karacabey Şubesi Müdürü Cem Yılmaz ve Rehberlik-Ölçme Değerlendirme Uzmanı Dilek Karaman önderliğinde dağıtılan karnelerin, öğrencilerin motivasyonunu artırmak için düzenlendiği belirtildi.
Karne uygulaması nedeniyle velilerden de olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Müdür Cem Yılmaz, “Bu şekilde velilerimiz, çocuklarının ne durumda olduğunu görebiliyor. Bu uygulamamız velileri de mutlu etti” dedi.
İlk dönemin çok başarılı geçtiğini dile getiren Yılmaz, “İkinci dönemden çok umutluyum. Başarı çıtamızı daha da yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.