Öğrencilerimiz en kıymetli varlıklarımızdır!

Kaymakam Dursun Balaban, karnenin ölçü olmadığına dikkat çekti:
*2011-2012 eğitim ve öğretim sezonunun ilk dönemi İstiklal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle sona erdi.
 19 Eylül 2011 tarihinde başlayan eğitim ve öğretim maratonunun ilk dönemini tamamladıklarını dile getiren İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Şen, karnelerin öğrenciler için bir yol haritası olduğunu belirtti.
Karneler mesaj verir!
Karnelerin başarıya giden yolda öğrencilere mesaj verdiğini kaydeden Şen, “Karneler, bir dönem boyunca yaşadıklarınızın yalnızca bir kısmını açıklayabilir. Sabah uykusunu alamayanları, okula gelirken annesinin uyarılarını yarım kulak dinleyenleri, öğretmenlerini görünce gözlerinin içi gülenleri, bir gün okula gitmediğinde arkadaşlarını özleyenleri, yüksek not aldığında başı daha dik yürüyenleri karnelerde göremeyiz. Ancak karne bir yol haritasıdır ve siz öğrencilerimize mesaj verir. Karneler, sizlere biraz daha çalışmanızı, inanmanızı dile getirir. Karneleriniz nasıl olursa olsun, hayat size daha çok fırsatlar sunmaya hazırdır.
    Öğretmen arkadaşlarımız, Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıdır. Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarının Türkiye’sini daha iyi seviyelere çıkartabilmek için bayrağı teslim alacaklardır.
    Velilerimiz, karneleri kötü diye çocuklarını üzmemeli, kırmamalıdır. Karnelerde, çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarını görebilirsiniz. Değerlendirmeyi bu bilinçle yapmanızı istiyoruz. Çocuklarınızın kişiliklerini zedeleyici ve özgüvenlerini yitirici suçlamalardan uzak durun” diye konuştu.
Başarı tek ayaklı değildir!
Öğrencilerin geleceğin teminatı olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kırık not alan öğrencilere velilerin sahip çıkmasını istedi.
    Eğitim ve öğretimin önemine dikkat çeken Yalçın, “Karne ölçü değildir. Bu nedenle çocukları başarısız oldu diye velilerimiz sert yaklaşımda bulunmamalıdır. Öğrencilerimizin kırık notlarını ikinci dönem daha çok çalışarak düzelteceğine inanıyorum. Öğretmenlerimizin aynı özveride çalışmaya devam etmesini bekliyoruz.
    Başarı tek ayaklı değildir. Öğrencilerin çok çalışması, öğretmenlerin özverisi ve velilerin de desteğiyle başarı kendiliğinden gelecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirin ve bol bol kitap okuyun” dedi.
Sizler cansınız!
Öğrencilerin en kıymetli varlıklar olduğunu dile getiren Kaymakam Dursun Balaban ise, “Sizler bizim canlarımızsınız. Karneleriniz nasıl olursa olsun, sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Bu dönem ister başarılı, ister başarısız olun, ikinci dönem çok çalışmanız gerektiğini unutmayın. Morallerinizi bozmayın.
    Velilerimiz kıyaslamadan uzak durmalıdır. Çocuklarınıza olan inancınız ve güveniniz hiç bitmesin. Başarı ya da başarısızlıkta sizlerin de payı olduğunu unutmayın.
    Öğretmen ve idarecilerimizin, emanet ettiğimiz çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim ve öğretim verdiğinden kuşkum yok. Sizlere inancımız tamdır. Çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Onlara hiç kızmayalım” şeklinde sözlerini noktaladı.
    Konuşmaların ardından 13 Ocak 2012 tarihinde yapılan Ortak Sınav’da en yüksek puan alanlar ile 19 Eylül 2011 tarihinde başlayan eğitim öğretim süreci boyunca üstün çalışma gayret gösteren öğrenciler onurlandırdı.
    İlk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Nurgül Özatilla, 13 Ocak 2012’de yapılan Ortak Sınav’da en yüksek puan alan Tuğçe Atış, Ece Erten, Tuğba Miray Kuş, Daristan Erdem’e belgelerini sundu.
    Kaymakam Dursun Balaban da, eğitim öğretim sezonunun ilk döneminde üstün çalışma gayreti gösteren Yaren Erduğan, Betül Nur Dinsever, Beyza Evrensekizli, Daristan Erdem, Nurdemet Kazar ile Bilal Saymaz’a ödüllerini verdi.    
    
   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.