Sıkıntıları TBMM’ye taşıyacağız!

CHP Bursa milletvekilleri köylere çıkartma yaptı:

Karacabey’den geçmesi planlanan OTOYOL ile ilgili sunumda bulunan milletvekilleri ve il yöneticileri, otoyol ile ilgili olarak Bursa genelinde büyük bir sıkıntı olduğunu belirtti. Partililerin görüşlerini alarak TBMM’de yapacakları çalışma için bilgi toplayan vekiller, genel merkezdeki gelişmeler hakkındaki soruları yanıtladı.

CHP İlçe Başkanı Mümin Erselli, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Süzen ve ilçe yöneticileriyle birlikte Ortasarıbey Köyü’ne giden Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ile İlhan Demiröz, burada Süt Birliğinin düzenlediği Köyler Ligi turnuvasını izledi. Vekiller daha sonra, devre arasında seçmenleri kucaklayarak birebir görüştü. Ardında köy kahvesine giden CHP heyeti, üreticilerle bir araya gelerek durum değerlendirilmesinde bulundu.

Ortasarıbey Köyü’nden Sultaniye Köyü’ne geçen CHP’liler, mısır ve çeltik üreticilerini dinledi. Ziraat Mühendisi olan Milletvekili İlhan Demiröz üreticilerden gelen önerileri not aldı. Demiröz, üreticilere açıklamalarda bulunduktan sonra buradan edinmiş olduğu sıkıntıları TBMM de dile getireceğini söyledi.

            Karacabey’in CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Süzen, Bursa’nın tamamının Büyükşehir statüsüne alınmasına dair çalışmaların olduğunu, bunun getireceği yarar ve zararları açıkladı. Yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Ardında CHP heyeti, Sultaniye Köyü’nde bir üreticiye ait Çeltik harmanına giderek çeltiğini satamayan üreticiyi dinledi. İlçe Başkanı Mümin Ereselli sadece mısır ve çeltik üreticisinin değil Türk köylüsünün perişan olduğunu vurguladı. İcra memurlarının köyleri mesken tuttuğuna değinen Ereselli, gündüzleri kahvelerde kimsenin olmadığını, icra takipçilerinden kaçtıklarını, bunun da insanların onurlarını zedelediğini belirtti.

CHP Milletvekilleri, köylerdeki son durumu çok iyi gözlemlediklerini belirterek, sıkıntıları önce parti meclisine ardından da TBMM’ye taşıyacaklarını ve takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.