Emekli öğretmenler unutulmadı

CHP Kadın Kolları’ndan anlamlı etkinlik:

Parti Binası’nda gerçekleşen programda, emekli öğretmenler unutulmadı. CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ ve yönetim kurulu üyelerinin katkılarıyla yapılan etkinlikte, sunulan ikramların yanı sıra emekli öğretmenlere günün anısına çiçek verildi.

Katılımın yüksek olduğu programda konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, “Cumhuriyet Türkiye’sinin aydınlanma devrimi ile elde edilen kazanımların ışığında çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlatan, Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakâr, onurlu insanları öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Başöğretmen Atatürk’ün yol göstericiliğinde saygın ve itibarlı bir yere sahip olan öğretmenlik, o altın dönemleri arar hale getirildi.

Eğitim aydınlığın yoludur. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise öğretmene sahip çıkılması, öğretmenlik mesleğini yeniden saygın ve çekici bir meslek haline getirmekle olanaklıdır.

Bugün on binlerce öğretmen açığına rağmen, yaklaşık 200 bin öğretmenin işsiz kalması, atanamaması; sorunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

CHP’nin taşeron ve sözleşmeli çalışanları kadroya alacağı açıklamaları karşısında, AKP iktidarının sözleşmeli öğretmenleri kadroya almak zorunda kalması, sorunu çözmeye yetmemiştir. Çok düşük ücretlerle, iş güvencesiz ücretli öğretmen çalıştırılması tüm hızıyla sürmektedir.

Ülkemizin öğretmensiz, okulsuz öğretmen gibi bir lüksü yoktur. Boş geçen bir sürü branş dersi öğretmen beklemektedir.

Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı, öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.

CHP Karacabey Kadın Kolları olarak; Ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz.

Van depreminde yaşamlarını yitiren gencecik öğretmenlerimize rahmet diliyoruz. Büyük Önder Atatürk’e 83 yıl önce verilen başöğretmen unvanı nedeniyle öğretmenler günü olarak kutladığımız bu günde tüm öğretmenlerimizi kutluyor, saygılar sunuyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Programın sonraki bölümlerinde emekli eğitimciler anılarını ve deneyimlerini anlattılar. CHP Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Özsarı, eğitimle ilgili anılarını anlatırken eğitimcileri eski günlerine götürdü. Belediye Meclis Üyesi Fatma Mendeş de, öğretmenliği esnasındaki sendikal mücadeleleri anlattı.

Programa katılan tüm eğitimciler sohbet ederek unutulmaz bir gün yaşadı. Böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atan CHP Kadın Kollarına teşekkür eden emekli öğretmenler, ilk kez düzenlenen etkinliğin devamını istedi. Başkan Mualla Tuğ ise, bu tür etkinliklerin devamlı olacağının sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.