Sıkıntı kalmayacak!

Sıkıntı kalmayacak!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Meclis Üyesi adayları; Kazım Ülker ve Bülent Fıçıcı, Şirinevler ile Mahmuriyet Mahallesindeki içler acısı durumu yerinde inceledi ve halkın haklı sıkıntılarına seçilmeleri halinde kısa sürede son vereceklerini söyledi.
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği CHP temsilcileri, bol bol umut dağıttı.
Öncelikle Şirinevler Mahallesi’ne giden CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, buradaki sorunları tek tek not aldı. Mahallede hiç aydınlatma olmaması, kanalizasyonların taşarak evlerin içine kadar girmesi, çöp konteynırı bulunmaması, çevre düzenlemesi yapılmaması, yarım kalan inşaatların tehlike saçması, sağlık ocağı ve düğün salonu bulunmaması, Pazar Yeri’ne servis olanağı sağlanmaması bu bölgede yaşayan halkın çözüm bekleyen sorunlarının başında yer aldığı dile getirildi.
Şirinevler sakinleri, “Belediye lağımları açmak için para istiyor. Ayrıca tapularımızı halen alamadık. Ergün Koç, geçen seçimde, ‘Belediye Başkanı olduğum gün, tapuları size vereceğim’ dedi ancak, 5 yıldır hiç uğramadı. Mahallemizdeki eksikler 5 yıldır sürüyor. Hiçbir şey yapılmadı. Artık boş vaatlere karnımız tok” şeklinde yakındılar.
Daha sonra Mahmuriyet Mahallesi’ni gezen Enver Kartal burada da aynı sıkıntılarla karşılaştı. Su sorunundan dert yanan Mahmuriyet Mahallesi sakinleri, “3 TL’ye aldığımız suyu 50 TL’ye almaya başladık. Onu da içemiyoruz. İçme suyuna da para veriyoruz. Yollarımız delik deşik. Yağmur yağdığında her taraf çamur oluyor. Çocuklarımız pis su birikintisi içinde kalıyor. Verilen sözler her nedense bir türlü yerine getirilmedi. Odun-kömürle, bir çuval gıda yardımıyla dertlerimiz bitmiyor. Biz kalıcı çözüm istiyoruz. İş olanağı yaratılmasını istiyoruz. Sağlık ve eğitim konusunda kalıcı yatırım bekliyoruz diye Kartal’dan yardım istediler.
Enver Kartal, 5 yıl boyunca mahalle sakinlerinin beklentilerine cevap verilmemesini acı bir durum olarak değerlendirdi. Kartal, göreve geldiklerinde her mahallenin sorunlarını bizzat kaynağında inceleyerek çözüm üreteceğinin sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.