Başkanı, başkaları yönetiyor!

Başkanı, başkaları yönetiyor!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Meclis Üyesi Adayları; Kazım Ülker ve Bülent Fıçıcı ile birlikte, Eğitim Sen İlçe Temsilciliğini ziyaret etti.
100’ün üzerinde eğitim gönüllüsünün yer aldığı Kartal’ın ziyareti sırasında ilçenin öncelikli temel sorunları gündeme getirilirken çözüm yolları masaya yatırıldı.
Karacabey siyasetinin çok kirlendiğine dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, koltuk sevdalıları nedeniyle ilçenin altmış yıldır köy görünümünden kurtulamadığını belirtti.
Karacabey’deki siyasi çehrenin kokuştuğunu ve mutlaka değişmesi gerektiğini kaydeden Kartal, “Belediye Başkanı’nın mutlaka eğitimci, avukat ya da mühendis olması gerekmez. Önemli olan akılcı yöneticiliktir. Akılcı yönetmektir. Karacabey’in dürüst ve iyi bir yöneticiye ihtiyacı vardır.
İthal adaylar yüzünden Belediye’de yıllardır yönetimsel güç kaybı yaşanmıştır. Belediye Başkanı yönetmiyor, yönetemiyor, adeta yönetiliyor. Böyle bir durumda Belediye’nin başarılı olmasını bekleyebilir misiniz?
Bir kez görev verilmesi durumunda Karacabey’in çehresini değiştireceğime, çağdaş, içinde mutluluk keyfi yaşanılabilinir bir kent yaratacağıma yürekten inanıyorum.
Bizleri yönlendirin. Karacabey’deki tüm sivil toplum örgütlerinin düşüncelerine çok önem veriyoruz. Karacabey’i birlikte yönetmek istiyoruz. İnsan odaklı projelerimizle özlenen Karacabey’i kısa sürede yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Eğitim-Sen’e ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Salih Tunç ise, Karacabey’e katkı sağlamak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.
“Kent Gönüllüleri Meclisi”ni oluşturarak Karacabey’de herkesi söz sahibi yapacaklarını ifade eden Belediye Meclis Üyesi Adayı Kazım Ülker, ilçenin sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için önemli projeleri olduğunu söyledi.
Diğer Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Fıçıcı ise, CHP’li bir başkanla halka hizmet etmenin keyfini yaşamak istediğini dile getirdi.
CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, ilçe sorunlarına çözüm getiren farklı bir pencereden baktıklarını söyledi.
Genç, dinamik, üretken, çalışkan, dürüst ve şaibesiz bir ekiple yola çıktıklarını vurgulayan Karabaş, eğitimcilerin görüş ve önerilerini çok önemsediklerini sözlerine ekledi.
Karacabey’in özellikle sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yönünden çok gerilediğini ileri süren Eğitim Sen üyeleri, yaya kaldırımlarının işgalinden, ücretsiz öğrenci servisi konulmamasından, şehir içi trafik keşmekeşliğinden, içme suyundan, arıtma tesisinin ve çöplüğün yol açtığı pis kokulardan yakındı.
Karacabey’in köy görüntüsünden kurtulması gerektiğini belirten Eğitim-Sen üyeleri, Belediye’nin öncelikle halka hizmet etmesi gereken bir kurum olmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.