Sigara içmeyi yasakladık!

Karacabey’de sigara yasağını ilk uygulayan Eski Balık Hali içindeki Esnaf Çayevi işletmecisi Hüseyin Sevik:
Sigara içmeyi yasakladık!
Sigaraya karşı kapalı mekanlarda yasak uygulayan ülkeler kervanına Türkiye’de katıldı. Avrupa’nın bazı ülkelerinde uygulanan sigara içme yasağı 2008 yılının ilk gününden itibaren yürürlüğe girdi. Büyük tartışmalara neden olan sigara yasağını Karacabey’de ilk uygulayansa Esnaf Çayevi oldu.
Karacabey’de ise bir ilk gerçekleşerek Eski Balık Pazarı içindeki Esnaf Çayevi sahibi Hüseyin Sevik, sigara yasağını uygulamaya başladı. Sevik, müşterilerine sigara yasağının uygulamaya başlandığını söyledikleri ve sigara içilmemesi konusunda müşterilerini uyardıklarını belirtti. Sevik, “Kapalı alanlarla sigara içilmemesini doğru buluyorum. Dükkanım ufak ve yanımda sigara içmeyen bir çalışanım var. Sigara içilmesinden en çok rahatsız oluyor. Bende günde 1,5 paket sigara içerken, yasakla birlikte şimdi üç günde bir paket içmeye başladım. Müşterilerimizde bizi olumlu karşılıyor. Sigara içmeyenler genelde çay ve gazete okumaya buraya geliyor” diye konuştu.
İş yeri çalışanı Maşuk Çalımlı’da sigara yasağına en çok sevinenlerden biri olduğunu belirtti. Çalımlı, “Sigara kullanmadığım için, içerideki duman beni çok rahatsız ediyor. Nefes almakta bile zorlanıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.