Seyyar Pazarcılar Derneği kaynıyor

Seyyar Pazarcılar Derneği kaynıyor
Karacabey Seyyar Pazarcılar Derneği Onursal Başkanı Raşit Taşkın ve kurucu üyeler Şerif Yapa, K.İbrahim Kırnak, Hüseyin Şaşkan dün yaptıkları basın açıklamasında, derneğin amacından saptırıldığını ve rant amaçlı kullanıldığını iddia etti.
Taşkın ve arkadaşlarının yaptığı basın açıklamasında: “Karacabey Seyyar Pazarcılar Derneği ilk olağan kongresinde seçimlere hile karıştırılmıştır.
Yerel basına verilen ilanda 3 Eylül tarihinde kongre yapılacağı duyurulmuş yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 19 Eylül tarihine ertelenmiştir. İkinci toplantıda seçim yapılmış gösterilerek gazetelere haber olarak geçilmiştir.
Derneğin kuruluş aşamasında notere gidip vekalet veren arkadaşlar kongreye çağrılmayarak farklı amaçlar güdülmüş ve hileli seçimin ortaya çıkmasından korkulmuştur. Derneği çiftlik gibi kullananlar verilemeyecek hesaplardan mı korktular? Vekalet veren üç kişiden ikisine haber verilirken, kurucu üyelere haber verilmeyerek olağanüstü kongre oldu bittiye getirilmiştir.
Oysa üye toplamak için yazılı duyurularda aynen şöyle deniliyordu: ‘Karacabeyli pazarcıların aynı çatı altında olmasından rahatsız olanlar olabilir. Yeniliklere alışalım ve gelin birlikte olalım. Karacabey Seyyar Pazarcılar Derneği kişilerin derneği değildir. Karacabey’deki pazarcıların derneğidir’ deniliyordu.
Oysa olağan kongreden günler evvel 120 üyenin 58’zine resmi evraklar elden imzalatılarak oy kullanmış gibi gösterilmiştir. Seçimlere hile karıştırıldığı gün gibi ortadadır. Diğer 62 üyeye ise hileli seçim için haber verme gereği bile duyulmamıştır. Zaten derneklikten çıkan bu kurum Ülker ve Trakoğlu soyadlı üyelerin aile şirketi haline dönüştürülmüştür.
Ayrıca Belediye Başkanı’na yağ çekilerek karşılığında tuvalet ve çay ocakları dernek adına alınmıştır. Pazarcı esnafı ‘Yeni Pazar Yeri’ndeki yerlerin ücretini ödemede zorluklar yaşarken, dernek esnafın yanında olmamıştır. Yer parasını ödeyemeyen esnafın yanında durulmadığı gibi Belediye’yle iş birliği yaparak aylığı 100 YTL’den altı aylık tuvalet işletme hakkı alınmıştır. Dernek adına ihale yapılmadan alınan bu işletmelerden çıkar sağlama hevesi içine girilmiştir.
Bu gelişmeler ışığında derneğin asıl amacı olan seyyar esnafı koruma amacından çıkarak, Belediye’ye hizmet kuruluşu haline getirilmiştir. Bu sebeplerden dolayı çok sayıda üye dernekten istifa aşamasına gelmiştir” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.