Siyaset dinozorları yangından mal mı kaçırıyor?

Dündar Efe, DYP İlçe Yöneticilerini topa tuttu:
Siyaset dinozorları yangından mal mı kaçırıyor?
Karacabey DP encümen Üyesi Dündar Efe, komisyon seçimlerinden sonra partisi tarafından ihraç edilmek istenmesine sert tepki gösterdi.
30 yıllık siyasi yaşamında AP, DYP ve Demokrat Parti çizgisinden sapmadan politika yaptığını belirten Efe, encümen seçimlerinde AK Partinin oylarıyla seçilmesinin arkasında her hangi bir oyun olmadığını vurguladı.
Efe, “ 3 Ekim akşamı meclis öncesi bir yıl görev yapacak encümen ve komisyonlar seçimi için Belediye’de bir toplantı yaptık. Ben de diğer arkadaşlarım gibi söz alarak düşüncelerimi ifade ettim. Kamu oyundaki söylem ve suçlamalardan partimizin kan kaybettiğini, dedikodulardan yara aldığını ısrarla belirterek, iki encümen üyesinin de DP’li olması gerektiğini ifade ettim.
DP İkinci Başkanı Zeki Gülan ortaya çıkarak, ‘Hepinizi ben meclis üyesi yaptım. Encümen aynen devam edecek’ dedi. Yani encümende bir DP’li ve bir ANAP’lının seçilmesini istedi. Partililer bu durumdan rahatsız oluyor ve olumsuzlukları yönetime bağlıyordu. Aynı durum devam ederse bize oy verenlere ne diyecektik. Siyasi adaptan bir şey demedim. Çünkü biz Mustafa Çırpan döneminde meclis üyeliğine seçildik. Ekinlili Zeki Başkan zamanında değil. Davul bizde, tokmağı başkası vuruyor. Eski başkanın kafayı kumdan çıkarıp, bunlara cevap vermesi gerekir.
Aynı gece uzun uzun düşündükten sonra Perşembe gününe ertelenen meclis toplantısına katılamama kararı aldım. DP’li meclis üyeleri haricinde kimseye oy vermeye vicdanımın onay vermediğini de parti başkanıma bildirdim. Ertesi gün bu oldu bittiye tepki olarak, telefonumu kapatıp şehir dışına çıktım. Akşam üstü döndüğümde, AK Partili meclis üyeleri tarafından encümene seçildiğimi öğrendim. DP’den değil de, en büyük rakibimiz olan AK Partinin oylarıyla encümene seçiliyorsunuz. Bu yaşanan zulüm değil de nedir?
Her şeye karşın 30 yıllık siyasi yaşamımda çizgimden hiç sapmadım. AKP İlçe başkanı yada meclis üyeleri ile hiçbir siyasi işbirliğim olmadı.
Çok ilginç gördüğüm, yerel seçimlerin yapıldığı günden bu yana 4 yıldır hiç toplanamayan parti gurubunun, 4 saatte alel acele toplanıp yargısız infaz yapmasıdır.
Fotoğraf çektirirken dirseğinizi koyduğunuz kırat bayrağını masaya ben raptiyeledim. DP Patagonya partisi değildir. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Bir tüzüğü var. 3 Ekim itibariyle yazılı grup kararı yok. Yönetim kurulu üyesi olarak imza atmadık. Siz kimi ihraç edeceksiniz? Yangından mal kaçıran siyaset dinozorlarının çarkına çomak mı soktuk? Bu ne telaş? Encümene iki DP’linin girmesi, bir DP’liden daha iyi değil mi?
Partimin onayı olmadan encümene girmeyecektim. Yaşadıklarım Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nda bir sözü aklıma getirdi: “Sizi yönetenler gaflet ve dalalet içinde olabilir…” diye düşündüm. Yaşanan son gelişme sonrası meclisten çıkan karara saygı göstererek, bu oyunu bozmak için encümen üyeliğinden çekilmeme kararı aldım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.