Sevgiyle başarıyoruz!

Sınav’ın “Bire Bir Eğitim ve Öğretim Modeli” kazandırıyor:
Karacabey’de 3. yılını geride bırakan Sınav Dergisi Dershaneleri, hizmete başladığı günden bu yana başarı çıtasını her geçen gün yükseltirken, özellikle “Bire Bir Eğitim Modeli” ile fark yaratmaya devam ediyor.
Öğrencilerin büyük ilgisini çeken ve yüzde yüz başarı sağlayan bu modeli siz okuyucularımız için inceledik. Yeni başlayan eğitim öğretim dönemine uzman kadrosuyla hazır olduğunu duyuran Sınav Dergisi Dershaneleri Karacabey Şube Müdürü Cem Yılmaz’a “Bire Bir Eğitim ve Öğretim Modeli”ni sorduk.
Sınavlara hazırlık yayınlarındaki öncülüğünü, dershanecilik alanına da taşımayı başaran Sınav’ın, “Bire Bir Eğitim ve Öğretim Modeli”nin yanı sıra “Sınav.net” uygulaması ve “Ödev Bilgilendirme Sistemi” ile de yeni ilklere imza attığını gördük.
Bu nedenle Sınav’ın dershanecilikteki başarısının sırrını araştırdık. Tüm sorularımıza içtenlikle yanıt veren Dershane Müdürü Cem Yılmaz’la gerçekleştirdiğimiz söyleşimizi siz okurlarımızla paylaşmak istedik:
“Bire Bir Eğitim ve Öğretim Modeli” nedir?
C.Y.: Birebir modeli şu an Karacabey Sınav Dershanesi ile özdeşleşmiş durumda. Çünkü “Bire Bir”i en iyi uygulayanın Sınav olduğunu düşünüyoruz. Hakkaniyet ölçüsünde her öğrencimizin bu modelden yararlanmasını sağlıyoruz.
Bu model, gerek öğrencimizin gerekse danışman öğretmenlerimizin isteği ile hizmete sunuluyor.
Sistem, öğrenci ve öğretmen arasında 45 dakika boyunca özel ders niteliğinde uygulanmaktadır.
Bire Bir öğrencilere neden çekici geliyor?
C.Y.: Bazı öğrencilerimiz çeşitli sebeplerle anlayamadığı konularda ya da kendisini yetersiz gördüğü derslerde Bire Bir çalışma yapabiliyor. Çok da verimli oluyor.
Öğrenci bu modelle başarı grafiğini üst seviyeye çıkarıyor. Anlayamadığı konuları öğretmenine sorarak daha düzenli bir öğrenim sürecine giriyor. Sonuç alınınca da bu sistem çekici hale geliyor.
Bu modeli nasıl uyguluyorsunuz? Yararları nelerdir?
C.Y.: Her Cumartesi günü, Rehberlik-Ölçme Değerlendirme uzmanımız Dilek Karaman tarafından Bire Bir sayfaları açılır. Öğrencilerimiz istekleri doğrultusunda öğretmenlerimize isimlerini yazdırır. Bazı öğrencilerimiz isimlerini yazdırmakta çekingen kalıyor. Böyle durumlarda öğretmenlerimiz devreye giriyor ve derslerinde eksik gördükleri öğrencilerimize kendileri birebir yazdırıyor. Böylece hiçbir öğrenciyi kaçırmamış oluyoruz. Çünkü her öğrenci sistemimizde kayıtlı durumda.
Öğrenci kayıtlarında büyük artış sağlamanız Birebir’den mi kaynaklanıyor?
C.Y.: Bire Bir bunda çok etkili. Bunun yanında öğretmen kadromuz çok deneyimli, hepsi alanında uzman. Öğrencilerinin seviyesine inip onların düzeylerini yükseltebilecek kabiliyete sahipler.
Velilerimiz dershanemize öğrencilerini yazdırdıktan sonra çocuklarındaki bu değişikliği fark ediyorlar. Bu da bize olan ilgiyi arttırıyor.
Sınav’ın ilköğretim okulları ve ortaöğretim okullarından sonra üniversite açma çalışmaları görülüyor. Büyümenin açılımı nedir?
C.Y.: Bu büyümeyle birlikte anlaşılan o ki Sınav Dergisi Dershaneleri hedefleri doğrultusunda ilerliyor. Hepsi yıllar öncesinden programlanmış ve dizayn edilmiş çalışmaların bir bütünüdür. Bursa Sınav Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl Bey, yıllar öncesinden tasarlamış olduğu hedeflerine bir bir ulaşıyor.
Sizde takdir ederseniz ki, bir kitapçı dükkanıyla başlayan serüven, şu an Bursa’da 17 dershane ve 2 özel kolej ile emin adımlarla yoluna devam ediyor. Şu anda Özel Üniversite açma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Sınav’a güven duyulmasının giderek artması büyümeyi zorunlu kılıyor.
Öğrenci ve velileriyle nasıl bir iletişim içerisindesiniz?
C.Y.: Öğrencilerimizi dershanenin yanı sıra, okul çalışmalarında da takip ediyoruz. Biliyorsunuz ki eğitimdeki rolümüz okula yardımcı olmanın yanında, dönem sonu SBS, YGS ve LYS sınavlarına öğrenciyi hazır hale getirmektir.
Bu çalışmaları yaparken bir şeyin altını çizmek isterim, o da Sınav’ın öğrenciye sevgiyle yaklaşması en önemli ilkesidir. Yapılan araştırmalarda bu kanıtlanmış durumdadır.
Biz Sınav Ailesi olarak öğrenciye sevgiyle yaklaşıyoruz. Sevgi öğrenci motivasyonunu yüzde 70’lere kadar çıkarabiliyor. Bu da öğrencide başarıyı getiriyor. Biz çalışmalarımızı sevgi hamuruyla yoğuruyor ve başarıyı üst düzeye çıkarmanın heyecanını yaşıyoruz.
Sınav’ın Karacabey’de kısa sürede bu denli büyümesini ve büyük ilgi görmesini bekliyor muydunuz?
C.Y.: İlk yılımızdan itibaren yılmadan yorulmadan çalıştık. Karacabey’de adım atılmadık yer bırakmadık. Bulunduğun, yaşadığın yeri sentezlemek çok önemlidir. İnsanların sizden ne beklediğini bilmelisiniz.
Sınav Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanımız Gıyasettin Bingöl Bey, bize her zaman şu uyarıda bulunmuştur; ‘Arkadaşlar, insanlar bize arabasını emanet etmiyor, evladını emanet ediyor.’ Bu düşüncelerle çok çalışmak gerekiyor. Biz de çalışmalarımızı sistemli olarak sürdürüyoruz.
Bize emanet edilen çocuklarımıza kendi çocuğumuz gibi sahip çıkma anlayışı içinde çalışıyoruz. Onların seviyelerini en üst düzeye çıkarmak durumundayız. Elimizden gelenin en iyisini verdiğimiz konusunda kimsenin kuşkusu olmasın.
Sizi diğerlerinden ayıran fark ya da farklar nelerdir?
C.Y.: Daha önce de belirttiğim gibi sistemli ve programlı çalışmak en önemli farkımızdır. Hepsi bir zincir şeklinde; birini eksik yaparsanız her şey alt üst olur. Bu yüzden programa uymak durumundasınız. Şu an ki programımızda verdiğimiz eğitimlerin yanında velilerimize, öğrencilerimizin bütün sınav bilgilerini aldığı puanları devam-devamsızlık durumlarını ‘Sınav.net’ üzerinden atmış olduğumuz mesajlarla iletiyoruz.
-Bu yıl bu hizmetimize yeni ve çok etkili olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir sistem daha ekledik. O da ödev bilgilendirme sistemi. Bu sistemi biraz açacak olursak:
Her öğretmenimiz, öğrencilerimize tarafımızca sağlamış olduğumuz konu anlatımlı kitaplardan, soru bankalarından ve yaprak testlerden ödev veriyor.Verdiğimiz bu ödevleri takip anlamında artık veliye de ‘Sınav.net’ üzerinde mesaj gönderiyoruz. Böylece veli de hangi ödevlerin verildiğini biliyor. Evde öğrencisini bu anlamda takip edebiliyor.
Daha sonra verilen ödev öğretmenlerimiz tarafından kontrol ediliyor. Veli tekrar öğrencinin ödevini yapıp yapmadığı konusunda uyarılıyor.
Bu bağlamda velilerimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin yanında sistemi de hediye etmenin haklı gururu içerisinde oluyoruz. İşte farkımız budur.
Yeni eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.