Ses sanatçısı Türkan Karacabey’e hayran kaldı

Klasik Türk Müziği ve Tango yorumcularından ses sanatçısı Dilek Türkan, Karacabey’e gelerek ilçenin doğal güzelliklerini gezdi.
İlk olarak Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü’nü ziyaret eden Türkan, burada Leylek Yürüyüş Yolu’nda gezerek gölün doğasını yakından gözlemleme fırsatı buldu.
Özellikle Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü ve Longoz Ormanı’na hayran kaldığını ifade eden Türkan, Adem Amca ve Yaren Leylek için bir şarkı okuyacağının da müjdesini verdi.
Adem Amca ve Yaren Leylek için şarkı söyleyecek
Eskikaraağaç Köyü’nde özellikle merak ettiği Adem Amca ve Yaren Leylek’in hikayesini dinleyen Türkan, Yaren Leylek’i yuvasında ziyaret etti. Hikâyenin insan doğa ilişkisi açısından önemli bir örnek olduğunu ifade eden Türkan, yakın zamanda bu hikâye için köyde bir şarkı okuyacağının müjdesini verdi. Eskikaraağaç sakinleri ile sohbet eden Türkan, Kuş Tahnit Müzesinide ziyaret etmeyi ihmal etmedi.
Karacabey Longozunda kayık turu
Türkan’ın Karacabey’deki bir diğer durağı ise Karacabey Longozu oldu. Longozda kısa bir kayık turu yapan Türkan’a, doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş eşlik etti. İlçenin bakir kalmış doğal güzellikleri ile gerçekten görülmeye değer bir yer olduğunu belirten Türkan, “Bir yanı Afrika savanlarını andırırken, diğer yanı amazon ormanlarını anımsatıyor. Karacabey’in genelinde Akdeniz ve Karadeniz ikliminin özelliklerini ve bitki çeşitliliğini görmek mümkün. Doğa aşığı biri olarak,Karacabey’e hayran kaldığımı belirtmeliyim. En kısa sürede ailemle tekrar gelmek istiyorum” dedi.
Başkan Özkan’a tebrik ziyareti
Türkan Karacabey’deki programının sonunda Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti. Yeni dönemde Özkan’a başarılar dileyen Türkan, “Gerçekten eşsiz güzellikte bir coğrafyadasınız. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bu güzelliklere sahip çıkacağınıza inanıyorum” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan da “Değerli sanatçımızın bu ziyareti bizleri oldukça memnun etti.Bu ziyaretin Karacabey’in tanıtımına ve farkındalığına önemli katkısı olacaktır. Ben de nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyor, başarılı sanat hayatının devamını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.