Sertifikalı Arıcılık kursları başlıyor

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Arı Yetiştiriciliği Kursları' güz dönemi eğitimleri başlıyor.

İl Müdürü Ömer Çelik, kursun 1 Ekim itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Çelik, şu bilgileri verdi: “Kurs süresince katılımcılara, arı ırkları, bal üretimi, arı ürünleri üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, arı hastalıkları ve organik arıcılık konularında teorik bilgiler verilecek. İki hafta sürecek olan kurslarda ayrıca arı kolonileri üzerinde yapılan uygulamalarla da konuların pekiştirilmesinin sağlanacak.”

Kurslar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Arıcılık Birimi elemanlarından Dr. Veteriner Hekim Figen Kütükoğlu ile mühendis Mehmet Ayağ ve teknisyen Mustafa Çitrazoğlu tarafından verilecek. Kurs bitiminde yapılacak sınav ile kursiyerlere sertifikaları teslim edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.