Karacabey’in “Kurtuluş Günü” coşkulu geçti

 

Karacabey'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü dün coşku içinde kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan Kurtuluş Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle anlam kazandı.

İlk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Belediye Başkanı Ergün Koç’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, Uluabatlı Hasan Meydanı (Sığırönü)’nda devam etti.

Coşkulu törene Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin güzel gösterileriyle start alan etkinlikte Belediye Başkanı Ergün Koç, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılını kutlayan Koç, milli birlik ve beraberliğe dikkat çekerek içeride ve dışarıdaki vatan hainlerini ağır bir dille eleştirdi.

Koç konuşmasında şu cümlelere yer verdi; “Bugün, gelin görün ki Atatürk’ümüzün çizdiği misakı milli sınırları içimizdeki bazı bedbahtlar ve içinde Türklük kanı olmayan vatan hainleri bu ülkeyi bölmek ve parçalamak için emperyalist ülkelerle işbirliği içindedirler. Onlara şunu sormalıyız, ey bedbahtlar, bu yüce milletinin tarihini iyi okuyunuz, iyi öğreniniz, onun için yüce Türk Milleti bu betbahlara, bu vatan hainlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de hadleri bildirilecektir.

Yüce Atatürk bu ülkeyi kurduğunda misakı milli sınırları içinde yaşayan herkesin Türk olduğu, bir ırk söylemine dayalı olarak değil, milli menfaatler etrafında toplanan ülkemizin ortak kimliği ile o veciz sözü “Ne Mutlu Türküm” diyerek bu ülkeyi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak için yüce Türkiye Cumhuriyetinin temelini kurmuş ve oluşturmuştur.

Günümüzde milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozulması yönündeki çabaları ne yazık ki halkımız ibretle ve üzüntü ile izlemektedir. Bu ülkeyi sosyolojik, psikolojik ve coğrafi yönden bölmeyi amaçlayanların bu hedefleri kursaklarında kalacaktır. Ülkemizin anayasal adı Türkiye’dir. Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu topraklarda yaşayan herkes vatandaş sıfatıyla Türk’tür. Bundan kimse gocunmamalıdır.

İşgal altında geçen o acılı günlerde yapılan kutsal mücadelede hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve Türk silahlı kuvvetlerine şükranlarımızı sunuyor aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

Ulu Önder Atatürk’ ün liderliğinde milletçe verdiğimiz ulusal kurtuluş savaşı dünya çapında tüm mazlum milletlere örnek olmuş eşi benzeri görülmemiş bir milli birlik ve beraberlik örneğidir.

Sevgili öğrenciler, gençler; Ulu önder Atatürk’ ün Büyük Nutkunda ifade ettiği gibi bu güzel ülkenin geleceği sizlersiniz. Milli birlik ve beraberlik her zaman en fazla ihtiyaç duyacağınız ve kesinlikle muhafaza etmek için gayret sarf edeceğiniz bir unsur ve hedef olmalıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

Artık işgaller bildiğimiz gibi ekonomik ya da ideolojik yönlerden yapılmaktadır. Bu ülkeye sizler sahip çıkacaksınız. Çağdaş medeniyet seviyesine sizler ulaştıracaksınız.

Bu ülkenin geleceğini oluşturan siz gençlerin son zamanlarda ülkemize yönelik bu tür saldırılara karşı daima tetikte ve hazırlıklı olacağınıza, milli birlik ve beraberliği muhafaza etmek için her türlü gayreti göstereceğinize olan inancımız tamdır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu bir kez daha gür bir sesle dünyaya haykırmak hepimizin görevi olmalıdır.

Bu duygularla Kurtuluş Bayramınızı bir kez daha kutlar, sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Koç’un konuşmasının ardından Karacabeyli Yardımsever İşadamı Ulvi Kırlağaç’ın annesinin adına yaptırdığı “Cahide Kırlağaç Anaokulu”nun anahtar teslim töreni yapıldı.

Eğitim ve öğretime devlet kadar yardımseverlerin de önem vermesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Kaymakam Ahmet Yurtseven, Ulvi Kırlağaç’a teşekkür etti.

Büyük özverilerle okul inşaatının tamamlandığına dikkat çeken Yardımsever İşadamı Kırlağaç ise, kendilerine sürekli destek veren Kaymakamlığa, Belediyeye, Milli Eğitim Müdürlüğünü ve özel şirketlere teşekkür etti. Kırlağaç, “Umut ediyorum ki okulumuzdan bu ülkeye yararlı öğrenciler yetişecektir” dedi.

Etkinliklerin en renkli bölümü ise bisiklet yarışlarında yaşandı. Bilinen bisiklet yarışlarından farklı olarak öğrencilerin pedal çevirmeden ve ayaklarını yere basmadan en uzun süre bisiklet üstünde kalmaya çalıştıkları yarışlar, 6 etapta gerçekleşti.

Gençlik Hizmetleri eski İlçe Spor Müdürü ve şu anda Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği görevine başlayan Ayhan Sağlam önderliğinde ve diğer beden eğitimi öğretmenlerinin de katkılarıyla yapılan bisiklet yarışlarına Karacabey Belediyesi de büyük destek verdi. Yarışlara toplam 41 öğrenci katıldı.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı ve güzel görüntülere sahne olan bisiklet yarışmalarında birinciliği İlhan Aksoy, ikinciliği Onur Demirhan ve üçüncülüğü de Mehmet Can isimli öğrenciler elde etti.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise Belediye’nin katkılarıyla bisikletle ödüllendirdi. Öğrencilere yeni bisikletlerini Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı verdi. Ödül töreninde dereceye giren bir öğrencinin bisikletine binen Belediye Başkanı Ergün Koç, etkinliği daha da renklendirdi.

Uluabatlı Hasan Meydanı’nda bisiklet yarışlarından sonra bisiklet gezisi ile süren Kurtuluş Bayramı etkinleri, Mustafakemalpaşa Mehteran takımının güzel konseri ile sona erdi. Etkinler son olarak Belediye Yüzme Havuzu’nda yüzme eğitimi görenler için düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.