Sen zavallı birisin!

 

CHP Belediye Meclis Üyeleri’nden Başkan Koç’a çok sert yanıt:

*CHP meclis üyeleri, geçtiğimiz hafta yapılan ve gündemi sarsan Olağanüstü Meclis Toplantısı sonrası Belediye Başkanı Ergün Koç’un eleştirilerine çok sert yanıt verdi.

*Koç’un Roman vatandaşları kandırdığını ve yalan söylediğini belirten CHP’liler, Belediye Başkanın geldiği son durum içler acısıdır.  Kendi partisinin meclis üyeleri için bile meclis toplantısında ‘Atın bunu dışarı’ diyebilen, kendini padişah gören, yetkisinin sınırlarını bilmeyen, her şeyi yapacak-edecek ancak kimse duyup bilmeyecek sanan, ‘bir buçuk yılım kaldı arsa mı alsam satsam, bol bol parke taş mı alıp döşesem, ne yapsam da ne etsem’ diyen, basiretsiz, beceriksiz, halkın parasını leylek, eşek, köpek, koyun eden bir zavallı haline dönüşmüştür” dedi.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Ergün Koç’un son meclis toplantısındaki davranışları ve yaptığı açıklamaların terbiye sınırlarını aştığını belirtti.

Başkan Koç’un işi iyice terbiyesizliğe vurduğunu dile getiren CHP Meclis üyeleri, geçtiğimiz hafta gündemi sarsan Olağanüstü Meclis Toplantısı sonrası ilk kez konuştu.

Hamidiye ve Saadet Mahallesi Sakinleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedri Kalay’a da yanıt veren CHP’liler, Belediye Başkanı Ergün Koç’un Roman vatandaşları kandırdığını iddia etti.

CHP Meclis üyeleri şunları söyledi; “Belediye Başkanı’nın yaptığı nasıl bir yüzsüzlüktür ki, herkesin gözünün içine baka baka ‘2. Etap Roman Konutları için ret oyu verdiler’ diye yalan söylemektedir. Bizler, 2. Etap Roman Konutları için ret oyu vermedik. Karacabey halkının parasından 5 bin 300 metrekare arsa alınarak TOKİ’ye verilmesi konusunda Belediye Başkanına sınırsız yetki verilmesine karşı çıktık. TOKİ konutları tabi ki yapılsın ancak, her yerde yapıldığı gibi kamu arazisi üzerine kurulsun. Eğer illaki Belediye tarafından halkın parası ile bir yer alınarak TOKİ’ye verilecekse, bu işin şeffaflık ve dürüstlük çerçevesinde yapılmasını istediğimizi söyledik.

Doğru ve dürüst değilsin, sana güvenmiyoruz!

Doğru olan şudur; Dürüst bir Belediye Başkanıysan arsa sahibinin kim olduğu belli, gidip pazarlık yaparsın meclise gelerek ‘biz bu arsayı bu kadar paraya alacağız’ der ve meclisten yetki istersin.

Yanlış olan ise; Önce belediye meclisinin tatil olduğu ayı Olağanüstü Toplantı için gözüne kestirirsin. İnsanlar şehir dışındadır ve toplantı yeter sayısı sağlanamaz. Kanundan yararlanarak ertesi güne toplantı kararı alırsın. Bu sefer de 7 kişi ile toplantı yapıp karar alabilecek sayı senin için yeterlidir. Sonra 5 bin 300 metrekare yeri satın almak için meclisten yetki istersin. Ancak, kaç liraya alacağını hiç konuşmadan sınırsız yetki beklersin. Bu yaptığın kaçıncı benzer numara? Böyle olduğun için de insanlar sana güvenmez ve yetki filan vermez. Sonra da bu yetkiyi meclis sana vermeyince kudurur insanlara saldırırsın.

‘Evet’ diyenlere eleştiri!

Bu anlattıklarımızı tüm meclis üyeleri biliyor. Ancak kendi cebindeki parayı harcamak için kardeşine bile sınırsız yetki vermeyecek arkadaşlar, konu Karacabey’in parası olunca Belediye başkanına sınırsız yetki için evet oyu verebiliyorlar.

Neyse ki son meclis toplantısında bu arkadaşlardan sadece 8 tane mevcuttu. Tatil ayında mecliste hazır bulunup duyarlı davranan ve ret oyu veren 3 CHP, 4 MHP, 1 Saadet ve 3 AKP’li meclis üyesine Karacabey halkının şükranlarını sunması gerekmektedir.

Bildiğiniz gibi Belediye Meclisi, belediye başkanının yetkisinin sınırlandırıldığı yerlerde başvurduğu bir üst makamdır. Ancak, Sayın Belediye Başkanı 8 yıldır görev yapmasına karşın bunu bir türlü öğrenememiştir.

Kendini padişah sanıyor!

Belediye Başkanın geldiği son durum içler acısıdır.  Kendi partisinin meclis üyeleri için bile meclis toplantısında ‘Atın bunu dışarı’ diyebilen, kendini padişah gören, yetkisinin sınırlarını bilmeyen, her şeyi yapacak-edecek ancak kimse duyup bilmeyecek sanan, ‘bir buçuk yılım kaldı arsa mı alsam satsam, bol bol parke taş mı alıp döşesem, ne yapsam da ne etsem’ diyen, basiretsiz, beceriksiz, halkın parasını leylek, eşek, köpek, koyun eden bir zavallı haline dönüşmüştür.

Bu sorulara yanıt ver?

Belediye Başkanına daha önce sorup da yanıt alamadığımız soruyu basın yolu ile yineliyoruz; Daha önce yapılan Esentepe’deki 132 konutluk 1. Etap Roman Konutları’ndan kaç tanesi halen boş duruyor? Kaç tanesi roman vatandaşlarımıza satıldı? Durum böyle iken neden 2. Etap Roman Konutları adı altında arsa almak için sınırsız yetki istiyorsun? Kendi yerlerini, bahçeli evlerini bırakıp da 15 yıllık taksitli borç altına girip 2+1 apartman dairelerinde yaşamak istemeyen bu vatandaşlarımızı yaptığın konutlara nasıl taşımayı düşünüyorsun?

Dernek Başkanı kandırılmış!

Hamidiye ve Saadet Mahallesi Sakinleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedri Kalay’a da bir sözümüz var; Kandırılmışsın, bu kesin. Bizim alnımız ak, yüreğimiz temizdir. Biz sadece seçim dönemlerinde değil, her fırsatta mahallenize geliyoruz ve gelmeye de devam edeceğiz. Biz insanları dil, din, ırk, mezhep ayırımı yapmadan seven ve herkese aynı değeri veren bir anlayıştan geliyoruz. Son yerel seçimlerde mahallinizden en yüksek oyu alan partiydik. Bu da kanıtıdır.

Belediye Başkanı kendi utansın!

Bir de küme evler konusu var; geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede küme evlerde yokluk içinde yaşayan vatandaşlarımızın elektriksiz, susuz barakalardaki hallerinin fotoğrafları vardı. Bu durumdan en çok utanması gereken kişi, 8 yıldır bu vatandaşlarımızın derdine çare bulamayan Belediye Başkanıdır. Burada yaşayan insanlarımız kışın yakacak odun yiyecek ekmek bulamazken, 15 yıllık borç altına girip nasıl ev sahibi olacaklar? Belediye Başkanı kendi gidip TOKİ’den ev alırken, acaba karşı tarafında yaşayan bu insanların durumu hiç aklına geldi mi? Yoksa sadece demagoji zamanlarında mı aklına gelip gazeteciyi oralara gönderiyor. Bu konuyu halkımızın takdirlerine bırakıyoruz.

Böyle bir Belediye Başkanı ile çalışmanın zulüm olduğu bir dönemde, bu güne kadar olduğu gibi olumlu, dürüst, şeffaf olan her şeye ‘evet’ demeye ve Karacabey halkının çıkarlarını korumak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu böyle biline.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.