Sempozyum geleceğe ışık olacak

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu (KMYO) işbirliğiyle “Karacabey Sempozyumu” 01-03 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenecek.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak olan sempozyumun Karacabey için önemli bir adım olduğunu söyleyen Oda Başkanı Naci Güncü, tüm Karacabey halkının katılımı için çağrı yaptı.
Oda Başkanı Naci Güncü yaptığı basın açıklamasında “01 Ekim 2015 Perşembe günü açılışını gerçekleştireceğimiz ve 3 gün sürecek olan “Karacabey Sempozyumu” bizim düğünümüz. Karacabey’imizin envanterini ortaya çıkaracağız. Geleceğe bilgi aktarımı yapacağız. 8 ayrı çalıştayda yoğun ve uzun süreli çalışmalar sonucunda gerçekleştireceğimiz sempozyum bizler için yol gösterici önemli bir çalışma olacak. Sempozyumda Karacabey’in geleceğine yönelik tarımı ve hayvancılık ile ilçemizin sanayi ticaret ve ekonomik yapısı hakkındaki konular başta olmak üzere her alanda değerlendirmelerde bulunacağız. Karacabey’in fırsatları ve tehditlerini, güçlü ve zayıf yanlarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Karacabey’in sahip olduğu değerlerin bir envanterinin oluşturulması, doğal kaynaklar, tarih, kültür, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve ticarette potansiyelin ortaya konulması, eğitim, sağlık ve sosyal hayatın değerlendirilmesi, başta tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret, ekonomi ve sosyal yaşam olmak üzere mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılması, Karacabey’in güçlü yanlarını belirleyerek bunları en uygun fırsatlarla eşleştiren, zayıf ve tehdit edici yönleri azaltmayı hedefleyen sistematik bir eylem planı hazırlanması, Karacabey’in gelecek vizyonunun belirlenmesi amacıyla Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ile birlikte Karacabey’in tüm kurum ve kuruluşlarının katılım ve katkısı ile 01-03 Ekim 2015 tarihlerinde 3 gün sürecek olan “Karacabey Sempozyumu”na halkımızın katılımını bekliyoruz. ‘Karacabey’in dünü, bugünü, geleceği’ sloganımızla 9 oturumda gerçekleştireceğimiz Sempozyumun Karacabey’in sorunlarının çözümüne ve gelecek vizyonunun belirlenmesine katkı sağlamasını diler, Karacabey ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.