Minik kalplerin yeni yuvası

Karacabey’de kaliteli, tecrübeli ve deneyimli kadro ile özel okul teşviğine uygun olarak yapılandırılan çok yakında hizmete girecek olan Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nda kayıtlar başladı. Herkesin beğenisini kazanan anaokulu velilerin yoğun talepleriyle giderek büyüyor.
Tam donanımlı olarak hazırlanan Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nda 3-6 yaş arası çocuklara tam gün eğitim verilecek. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı olarak, üç öğün yemek programıyla da dikkat çeken Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nun bayramdan sonra hizmete gireceği duyuruldu.
Karacabey Hüdavendigar Mahallesi 26 Sokak No:46 (Su deposu yanı)’da, ‘Eğitim ağaca benzer, kökleri okul öncesidir’ sloganıyla hizmet verecek olan Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nun müdürlüğünü kurucusu Hatice Çor yapıyor.
Çocuklarımızın iyi yetiştirilmeleri en önemli işimizdir diyerek kayıtlara başladıklarını belirten kurucu müdür Hatice Çor, “Yavrularımızın okulumuzda aile ortamında olduklarını hissettirmek için çok gayret gösterdik. Çok sıcak bir yuva, temiz ve hijyene önem veren bir anlayış hepsinden önemlisi güvenli bir ortamda çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için Karacabey’e mükemmel bir anaokulu kazandırdık, kayıtlar yapmaya da başladık. İnsan kişiliği önce ana kucağında daha sonra anaokulunda daha sonra ilköğretimde şekillenir. O yüzden bu iş çok önemli ve büyük bir iş. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolu kaliteli bir okul öncesi eğitimden geçer. Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu olarak bizler biliyoruz ki, okul öncesi dönem, çocuklarımız için ilk kazanımların gerçekleştiği, hayata ait temel becerilere sahip olma yolunda ilk adımların atıldığı, çocuğun çevresini tanıdığı ve uyum sağlamaya çalıştığı dönemdir. Amacımız; bu dönemde çocuklarımız için en güzelini yapma gayretinde olan ailelerle işbirliği içinde çalışarak, milli ve manevi değerlere saygılı, ülkesini seven, düşünen, üreten, gelişmeye açık, özgüven sahibi, hoşgörülü, bilgisini beceriye dönüştürebilen nesiller yetiştirmektir. Ayrıca, çocuklarımızın yaratıcı, bağımsız, katılımcı, paylaşımcı, özgüvenli, üretken, sorumluluk sahibi ve başarılı yetişkinler olma yolunda adım atmalarını sağlayabilmektir. Çocuğunuzun eğitimin de amacımız, amacınız ise, gelin buluşalım. Bir milletin ilerlemesinde temel taş çocuklardır! Çocuklara gereken değeri verirseniz, ilgiyi, şefkati gösterirseniz onlar da bir gök kuşağı edasıyla geleceği renklendireceklerdir. Evlatlarımızı en iyi şekilde ilköğretim çağına yetiştirmek ve geleceğimizi onlara emanet etmek bizlere büyük gurur verecek. Her çocuk tek, eşsiz ve benzersizdir. Sevgili çocuklar; sizler milletimizin en değerli varlığı, barışın ve sevginin temsilcisi aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Sizleri çok seviyor, sizlere inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Kaliteli ve güvenli adresiniz, Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulumuzun, ilçemize, öğretmen, öğrenci, velilerimize ve eğitim yılımıza hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere, bize verdiğiniz büyük destekten dolayı personelim ve kendim adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Eğitim-öğretim programlarını 3-6 yaş çocukları için yaş gruplarına uygun özel olarak hazırlanmış geniş ve donanımlı sınıflarda uyguladıklarını belirten Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu Kurucusu ve Müdürü Hatice Çor, “Günlük programlarımız, çocuklarımıza öğrenmenin sorumluluğunu taşımayı, düşünmeyi, görmeyi, problem çözmeyi, yapıcı-üretici olmayı, iletişim kurmayı, paylaşmayı, sırasını beklemeyi, işbirliği yapmayı ve tüm insanlara katkıda bulunmayı öğreteceği fırsatlardan oluşmaktadır. Okulumuzda eğitim-öğretim haftanın 5 günü, 08.00-17.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Etkinlik programlarımız 3-4 yaş ve 5-6 yaş grubu olarak ayrılmıştır. Tam gün okul öncesi programımız, Sabah 08.00-08.30 Okula geliş, Selamlaşma, Temizlik, 8.30-09.30 Kahvaltı, 09.30-10.30 Serbest Oyun/Köşe Etkinlikleri 5-6 yaş için, Santranç/Bilgisayar, 10.30-11.00 Türkçe Dil Etkinlikleri/Yabancı Dil, 11.00-11.30 Oyun ve Hareket Gelişimi, 11.30-12.00 Kavram Çalışmaları 5-6 yaş için Sanat Etkinlikleri/Köşe Çalışmaları, 12.00-12.45 Öğle Yemeği, 12.45-14.00 Dinlenme 14.00-15.15 Müzik, Ritm, Sanat Çalışmaları, Eğitici Masa Oyunları 5-6 yaş için, Drama/Matematik/Fen-Doğa Çalışmaları, Müzik, Ritm Çalışmaları, 15.15-15.30 İkindi Kahvaltısı, 15.30-16.00 İlgili köşelerde serbest oyun 5-6 yaş için, Okuma-Yazma Hazırlık, 16.30-17.00 Eğitici Film İzleme 5-6 yaş için Masa Oyunları, 17.00-17.30 Hazırlık ve Eve dönüş şeklindedir” diye konuştu.
Hatice Çor son olarak, Karacabeylilerin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.