“ŞEKER FABRİKALARI SATILMASIN” KAMPANYASINA YASAK!

Karacabeyli pancar üreticilerinin, “Şeker fabrikaları satılmasın” kampanyası başlatmak için yaptıkları başvuruya Bursa Valiliği OHAL’i gerekçe göstererek “Yasak” getirdi.
İlginç kararı eleştiren Yenisarıbey’in tanınmış pancar ekicilerinden Engin Çiftçi, AKP’nin şeker fabrikalarının satılması ile ilgili aldığı kararın arkasında ABD’li şirketlerin yer aldığına dikkat çekti.
Engin Çiftçi, ABD’nin dayatmasıyla alınan bu kararla, dünyanın en iyi pancarını üreten Türk çiftçisinin tarımdaki son umudunun da tükenmiş olacağını söyledi.
Dün basın açıklaması yapan Çiftçi, şeker fabrikalarının özelleştirme adı altında peşkeşlenmemesi için imza kampanyası ile üreticiyi bilgilendirmek istediklerini söyledi.
Engin Çiftçi bu konudaki ilginç gelişmeleri şöyle anlattı:
“Türkiye’de büyük tepki gören şeker fabrikalarının satılması kararına İlçemizde de halkın yoğun tepkisini gördük. Bu nedenle satışlardan vazgeçilmesi için 23 Şubat’ta Kaymakamlığa dilekçe verdik. İmza kampanyası başlatabilmek için verdiğimiz dilekçe, OHAL nedeniyle Bursa Valiliği’ne gönderildi.
26 Şubat Pazartesi günü Valilikten gelen karar ilçede şaşkınlık yarattı. Kararın gerekçesini gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Gerekçe aynen şöyle:
“Özelleştirme kapsamına alınan 14 fabrika içinde bölgemize hitap eden Susurluk Şeker Fabrikası olmaması ve Karacabey’de ekim alanlarının arttırılması kararı neticesinde, söz konusu etkinliğin kamuoyumuzda ve üretici çiftçilerimiz nezdinde yanlış algılamalara sebep olacağı düşünülerek etkinliğin gerçekleştirilmesi uygun görülmemiştir.”
Halkın görüşü alınmadan verilen bu kararın gücü nereden geliyor? Halkımız milli varlıklarına sahip çıkabilmeyi algılayabilecek akıldadır. Aksini düşünenler yanılmaktadır. Türkiye’mizin dört bir yanındaki imza kampanyaları yoğun biçimde devam ederken, Bursa Valiliği’nin gerekçesine anlam veremedik. Bizler bu mücadeleye katkı verebilmek için Ata’mızın, “Hatt-ı Müdafaa yoktur, Sath-ı müdafaa vardır. O satıh ise bütün Vatan’dır” özdeyişini örnek aldık. Aynı durumun bölgemizdeki Susurluk Şeker Fabrikası’nın başına da gelebileceğini düşündük. Bu nedenle satışın çiftçiye sorulmasını istedik.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.