Şehitlerin izinden yürüdüler!

Karacabeyli vatan sevdalısı 2 genç, anlamlı bir etkinliğe imza atarak şehitler için Çanakkale’ye yürüdü. 103 yıl önce ülkenin her yerinden yürüyerek; ülkesi, bayrağı ve milleti için savaşmaya Çanakkale’ye giden askerlerin çektikleri zorlukları bir nebze olsun anlamak ve anlatmak amacıyla böyle bir faaliyette bulunduklarını belirten Kamil Kamaş ile Eray Tutkaç, tüm ilçe halkının da takdirini topladı.
“Tüm şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun. Gazilerimizden bizler razıyız, Allah da onlardan razı olsun” diyen Kamil Kamaş ve Eray Tutkaç, duygularını ifade ederken, “Dün Çanakkale, bugün Afrin… Ruh aynı; azim, istek, arzu aynı, düşman aynı ama değişmeyen tek şey ‘Vatan Aşkı’dır. Karacabey’den Çanakkale’ye Abide’ye kadar gururla yürüdük. Amacımız; 103 yıl önce ülkenin her yerinden yürüyerek ülkesi, bayrağı, milleti için savaşmaya Çanakkale’ye giden askerlerimizin çektikleri zorlukları bir nebze olsun anlamak ve anlatmaktı. Elbette şartlarımız aynı olmadı ama onların bizlere bıraktığı bu güzel vatan için teşekkür ediyoruz. Tüm şehitlerimizin mekânları cennet, ruhları şad olsun. Gazilerimizden bizler razıyız, Allah da onlardan razı olsun.” dedi.
Çanakkale Gelibolu’da bulunan Karacabeyli Bayraklı Dede’ye de memleket toprağı götürdüklerini belirten iki duyarlı genç, “Karacabey’den aldığımız toprakları Bayraklı Dede’nin mezarında bulunan uygun yerlere teslim ettik. Yanımızda götürdüğümüz bayrakları astık. Ayrıca Çanakkale ve Afrin şehitlerine saygı yürüyüşünü gerçekleştirdik. Allah kabul etsin.” ifadesini kullandı.
Güzel amaçlarla çıktıkları bu yolda kendilerinin güvenliğini üstlenen ve yalnız bırakmayanlara da teşekkür eden Kamil Kamaş ve Eray Tutkaç, “Sırasıyla Bursa, Balıkesir, Çanakkale Valilikleri’ne, Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’mıza, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bandırma Jandarma Komutanlığı’na, Çanakkale İl ve İlçe Emniyet Teşkilatı ile İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları’na ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.
Ayrıca; CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz’a, CHP Karacabey İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytaç Kaya’ya, CHP Gelibolu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Papatya’ya da katkılarından dolayı teşekkürü borç biliriz. Tek Vatan Tek Millet; Ne Mutlu Türküm Diyene.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.