Şehitlerimize böyle mi saygı duyacağız?

Karacabey Belediye Spor’un Pazar günü Hamitler’i yenerek BAL Ligi’ne yükselmesiyle yapılan kutlamaların şehitlerin kemiklerini sızlatacak denli abartıldığını ileri süren Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Sevinmesini de, üzülmesini de beceremiyoruz” dedi.
Son aylarda artış gösteren teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz bahane edilerek 23 Nisan kutlamalarının kaldırıldığına dikkat çeken Tanrıverdi, Karacabeyspor’un şehrimizin ortak değeri olduğunu söyledi.
Çok hassas bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Tanrıverdi, Karacabeyspor üzerinden kimsenin hesap yapma hakkının olmadığını ileri sürdü.
CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Pazar günü akşamı düzenlenen abartılı etkinliklerin üzüntü verici olduğuna dikkat çekerek, Karacabey Belediyesi’nin daha dikkatli olması gerektiğini belirterek üzüntülerini şöyle dile getirdi:
“Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’na sinevizyon aletleri ve ses sistemleri kuruldu, gecesinde Karacabey Belediye Sporun BAL Ligi’ne yükselmesi bir güzel kutlandı. Şampiyonluk şehidimize hediye edilirken, hediye paketi oyun havalarıyla süslendi. Dilberay tavukları pişirirken hacıyı da çarşıya gönderdi. Lingo lingo şişeler yerlerinde duramadı, çiftetellinin kalitelisi de oluyormuş, en kalitelisiyle kapanış yapıldı. Geriye bir tek; her sıkıştıklarında yapıldığı gibi, eğlencenin Karacabey Belediyesi tarafından değil, vatan sevdalıları tarafından organize edildiği açıklaması kaldı.
Eğlenmek, mutlu olmak elbette cefakar Türk halkının, gençlerimizin, çocuklarımızın hakkıdır. Bir devlet teşkilatının en temel amacı vatandaşlarını mutlu ve refah içinde yaşatmaktır. Ancak 23 NİSAN ULUSAL EGMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI’nın kutlanmasının yasaklandığı bir dönemde bu eğlence neyin nesidir? Sanki her gün gelen, gelmesine alıştırıldığımız şehit cenazelerinin sorumlusu 14 yıldır iktidarda olanlar değilmiş gibi, açılımları saçılımları başkaları yapmış gibi, hendekler kazılıp kablolar döşenirken valilere görmezden gelin talimatını başkaları vermiş gibi davranan AKP hükûmeti aynı cenazelerin arkasına saklanarak 23 NİSAN’ı yasaklıyor. Ne hikmetse AKP’li belediyemiz Karacabey’de eğlence düzenlemekten geri kalmıyor. Ülkemizin her tarafına şehit kanı yağarken ilçemiz semalarında havai fişekler patlıyor.
Sayın Cumhurbaşkanı, bu güne kadar her konuşmanıza ”Kürt Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni …” diye başlayarak, güya birleştiriciliğe soyunurken aramıza ayrılık tohumlarını ekmeyi başardınız. Hepimiz biriz, aynı devletin insanlarıyız dediniz ama bu şekilde Ulus Devlet bilincini sildiniz, mikro milliyetçiliği ön plana çıkardınız. Yine daha dün bir konuşmanızda babanıza, dedenize kendinizin Türk mü Laz mı olduğunu sorduğunuzu anlatıp sonunda işi ümmetçiliğe bağladınız. Sizin ümmetçiliğinize de güvenilmez; dün nasıl 12 yıllık iktidar ortağınız cemaatçileri terörist ilan ettiyseniz, yarın da ümmeti Hanefi-Şafii diye bölmeye kalkarsınız.
Aynı devlet içinde yaşayan vatandaşların en büyük birleştirici gücü ”ortak hafıza”dır. Bizim ortak hafızamız 23 Nisan’da TBMM’nin açılışıdır ki o TBMM gazidir, Bağımsızlık Savaşını yapmıştır; 19 Mayıs’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkarak bağımsızlık meşalesini yakmasıdır; 30 Ağustos’ta Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasıdır; 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin ilan edilişidir. Bu tür bayramları yasaklayarak ”ortak hafızamızı” yok etmeye çalışanlar bu ülkenin birleştirici gücü olamazlar. Onlar ancak istediklerinin ağzına bal, istemediklerinin ağzına zehir sürmeyi bilirler. Onlar bir türlü 2023’te neyi hedeflediklerini açıkça söyleyemezler. Şehide kimin ”kelle” dediğini bu millet gayet iyi hatırlamaktadır.
Tevfik Fikret’in Han-ı Yağma şiirinin nakarat beyitinin bir kelimesini değiştirerek sözlerimi noktalamak istiyorum:
Eğlenin efendiler, eğlenin; bu hân-ı iştiha sizin.
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar eğlenin!
Bu milletin aklıyla eğlendiğinizin farkında mısınız acaba?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.