“Şehitlerimiz ve aileleri gururumuzdur”

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıldönümü ve Şehitler Günü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Karacabey’de de düzenlenen anlamlı etkinliklerle anıldı.
Etkinliklerin ilk bölümü, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına resmi protokol tarafından konulan çelenk sunumu ile başlarken, buradaki törenlerin ardından, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliklere geçildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerde, protokole ayrılan koltuklara gururumuz olan şehit yakınlarının oturtulması anlamlı bir tablo oluştururken, etkinliklerde yer alan semah gösterisi, ilahi, kaside, mevlidi-şerif ve kuran tilavetlerinin yanı sıra; mehter müziği de gecenin manevi atmosferini daha da anlamlı kıldı.
Türk Milleti Şehitlerini asla unutmayacak
Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen anlamlı organizasyonların son bölümü için Atatürk Kültür Parkı’na geçildi. Burada şehit aileleri ile birlikte yenilen yemeğin ardından, tüm şehit ve gazi yakınlarına plaket takdimleri gerçekleştirilerek, Türk milletinin şehitlerini hiçbir zaman unutmayacağı ve isimlerinin her vesile ile sonsuz kadar yaşatılacağı mesajı verildi.
Karacabey’de düzenlenen etkinliklerde Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, siyasi partilerin ilçe başkan ve yardımcıları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Başkan Özkan, Şehitlik Mertebesinin önemine vurgu yaptı
İlçe genelindeki etkinliklerde söz alan ve Türk milletinin şehit ve gazileri sayesinde, tarih sahnesindeki eşsiz yerine ulaştığını ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Tüm şehitlerimiz, gazilerimiz ve aileleri her zaman gururumuz olmaya devam edecektir. Bu gururu bizlere yaşatan kahramanların siz değerli ailelerini, milletimiz ve Karacabeyliler adına yürekten kucaklıyorum” sözleri ile şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.