Şehit Serkan Şahin TÜBİTAK’da finalde

Karacabey Şehit Serkan Şahin Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Betül Balcı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi’nde ilçemizi başarıyla temsil etti.
Betül Balcı, Matematik Öğretmeni Saniye Alegöz’ün danışmanlığında hazırladığı ‘Çarpım Tablosuna Farklı Bakış: Waldorf Çarpma Çemberi’ isimli projesiyle 7 ilden katılan 322 proje arasından bölge projeleri arasına seçildi.
17 Nisan Pazartesi günü Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde açılan bölge finalleri sergisinde projesinin tanıtımını yapan Betül Balcı, Waldorf Çarpma Çemberi ile ilkokul öğrencilerinin çarpım tablosunun ezberlenmesinde ve ritmik sayma konusunda hem eğlenip hem de öğreneceklerini söyledi. Yoğun bir ilginin yaşandığı stantlarına gelen konuklara proje tanıtımını öğretmeni Saniye Alegöz’le birlikte yapan Betül Balcı’yı Okul Müdürü Aydın Yıldırım da yalnız bırakmadı.
Şehit Serkan Şahin Ortaokulu Müdürü Aydın Yıldırım, “Öğrencimiz Betül Balcı’nın TÜBİTAK tarafından düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi’nde elde ettiği başarı göğsümüzü kabarttı. Okulumuzda hazırlanan proje Türkiye finalinde de ilçemizi başarıyla temsil edecektir. Bu proje gerekli desteği aldığı takdirde tüm okullarda da uygulanabilir” dedi.
Bu tür etkinliklerin bilimin yaygınlaşmasındaki önemine dikkat çeken Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, Karacabey’imizi başarıyla temsil eden Betül Balcı´yı, ailesini ve danışman öğretmenini yürekten tebrik ettiğini ve final yolunda başarılar dilediğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.