“Şehir içinde pavyon istemiyoruz!”

Karacabey Kent Konseyi, içkili yerlerin şehir dışına taşınması için girişim başlattı.
Tüm Karacabeylilerin tepkisine neden olan ve özellikle pavyona dönüşen içkili yerlerin şehir dışına taşınmasını isteyen Karacabey Kent Konseyi, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurarak konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.
Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine devreye giren Karacabey Kent Konseyi, şehir içinde yer alan içkili yerler konusunu masaya yatırdı. 85 mahalle muhtarı ve sivil toplum örgütleri ile yapılan değerlendirmelerle konunun ulaştığı sosyal ve ahlaki boyutlarını vahim olarak niteleyen Kent Konseyi, çözümün de sadece işyerlerinin şehir dışına taşınması ile mümkün olabileceği fikrine ulaştı.
Geçtiğimiz hafta Karacabey Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirdikleri ziyaretlerde şikâyet dilekçelerini sunan Karacabey Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, Başkan Vekili Abdullah Yalazı, Genel Sekreter Erdinç Özer, Kadın Meclisi Başkanı Avukat Fatma Özkan, Gençlik Meclisi Başkanı Caner Durak ve Engelliler Meclisi Başkanı Gülcan Fırtına öncülüğündeki Kent Konseyi heyeti, dilekçelerinde pavyona dönüşen işyerlerinin ve burada çalışan kişilerin yarattığı toplumsal sorunlara dikkat çekti.
Dilekçelerini sundukları Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Çakır ile İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen’in konuya oldukça duyarlı yaklaştıklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, çözümü için gereğinin mutlaka yapılacağı sözünü almaktan da son derece mutlu olduklarının altını çizdi.
Kent Konseyi üyesi ve paydaşı olan Karacabey’deki 129 sivil toplum örgütü ile hareket ettiklerinin altını çizen Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, şikâyet dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi:
“İlçemizde faaliyet gösteren birahaneler ve benzeri amacına uygun kullanılmayan mekânlar konusunda, ekte listesi yer alan Kent Konseyi paydaşlarımız olan Karacabeylilerden gelen yoğun şikâyetler, Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz, Kadın Meclisimiz ve Gençlik Meclisimiz tarafından değerlendirilerek aşağıdaki öneriler ilgili makamlarımıza sunulmak üzere kararlaştırılmıştır.
1- İlçemizdeki birahane adı verilen işyerleri, -geçmiş dönemlerde verilen tavizler ya da denetimsizlikler sonucu- fiilen pavyona dönüşmüştür.
2- 24 saat açık olan bu yerlerin, anormal gürültüsü, çevrede ikamet eden halkımızın evlerini terk etme, tahliye etme aşamasına getirmiştir.
3- Bu işyerlerinde çalışan kadınlar, yine ilçemizin muhtelif yerlerinde kiracı ya da ev sahibi olarak hanelerini amaç dışı kullanmakta, işyerlerine ya da evlerine girip çıkarken, sarhoş olarak yerlerde yatmakta, anormal derecede küfürlü, terbiyesizce sözlerle etrafa rahatsızlık vermektedirler.
4- Bu işyerlerinin etrafına yaydığı kötü örnek, fuhuş ve uyuşturucu gençliğimizin, halkımızın geleceğini tehdit eder mahiyete ulaşmıştır.
5- Çevre ilçelerde bu tarzda bir işletmeler yuvalanması ve yapılanması olmayıp sadece Karacabey’de bulunan bu başıbozukluk-sahipsizlik-ahlaki çürümüşlük, ilçemizi bu açıdan bir merkez ve tüm çevre ilçelerden -özellikle geceleri- bu tarz insanların toplanıp-yuvalandığı bir karargâh haline getirmiştir.
6- Bu durum, biz Karacabeylileri derinden yaralamakta olup, tüm ilçe halkının sabrını taşıracak boyuta ulaştırmıştır.
7- Bu yerlerin, ilgili kurumlardan almış oldukları Çalışma-Çalıştırma izin/ruhsat türüne uygun vasıfları sürdürüp sürdürmediğine dair denetleme işlemleri yapılmalı ve her türlü turistik izin ve diğer izinleri tekrar denetlenip/gözden geçirilmelidir.
8- Bu işyerlerinin Belediyemizin belirleyeceği uygun yerlere taşınması gerçekleştirilmelidir.
9- Bu karar yazımızın, Karacabey Kaymakamlığımıza, Karacabey Belediye Başkanlığımıza, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze sunulmasına karar verilmiştir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.