Satrançta, 14 Eylül ve Anadolu fırtınası

Satrançta, 14 Eylül  ve Anadolu fırtınası
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı mer-kez ve köy okullarının katıldığı Satranç Turnuvası dün gençler kategorisindeki şampiyo-nun belirlenmesiyle sona erdi.
Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi C-Blok Toplantı Salonu’nda karşı karşıya gelen öğrenciler zekaları ve becerileriyle rakiplerini yenerek mutlu sona ulaştı. 19 okuldan, 86 öğrencinin yer aldığı gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde İsviçre sistemine göre yapılan karşılaşmalar sonunda, 14 Eylül İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi satranççıları öne çıktı.
Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde gövde gösterisi yapan 14 Eylül İlköğretim Okulu minik satranççıları taktik savaşında büyük bir başarı elde etti. Anadolu Lisesi de Gençler kategorisindeki üstünlüğüyle mantığın ve zekanın nasıl çalıştırılacağını gösterdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti Sekreteri Şaban Bayraktar’ın başarılı organizasyonluğunda gerçekleştirilen Satranç Turnuvası, ödül töreni ise gençler kategorisindeki maçların sona ermesinin ardından yapıldı.
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, satrancın öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurguladı. Tosun, “Satrancın öğrenciler üzerindeki olumlu performansı unutulmamalıdır. Satranç çocukların zekalarını geliştirir. Sonuç olarak burada ilk ikiye giren öğrencilerimiz il turnuvasında ilçemizi başarıyla temsil edecek” dedi.
Turnuva sonunda ilk ikiye giren öğrenciler 13-14-15-16 Kasım tarihlerinde Bursa birinciliği için diğer il ve ilçe öğrencileriyle yarışacak. İlçemizi Bursa’da temsil edecek öğrenciler ise şunlar; Miniklerde Serhat Yolyapan (14 Eylül İlköğretim Okulu) ve Burak Kaya (14 Eylül İlköğretim Okulu). Yıldızlarda Onur Aykanat (14 Eylül İlköğretim Okulu) ve Yusuf Çelik (Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu). Gençlerde Alparslan Köksal (Anadolu Lisesi) ve Ahmet Şamdanlı (Anadolu Lisesi).
5-7 Kasım tarihleri arasında yapılan Satranç Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilerin sıralamaları ise şöyle oluştu:
Minikler:
1. Serhat Yolyapan (14 Eylül İlköğretim Okulu)
2. Burak Kaya (14 Eylül İlköğretim Okulu)
3. Murat Bircan (U. Hasan İlköğretim Okulu)
Yıldızlar:
1.Onur Aykanat (14 Eylül İlköğretim Okulu)
2.Yusuf Çelik (U. Hasan İlköğretim Okulu)
3. Hakan Melen (Atatürk İlköğretim Okulu)
Gençler:
1. Alparslan Köksal (Anadolu Lisesi)
2. Ahmet Şamdanlı (Anadolu Lisesi)
3. Sinan Sarıbal (Karacabey Lisesi)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.