Buğday tarımının sorunları tartışıldı

Buğday tarımının sorunları Bandırma’da tartışıldı
*Bandırma Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Buğday Tarımı Sorunları ve Çözümleri’ konulu panel büyük ilgi gördü.
Bandırma Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Buğday Tarımı Sorunları ve Çözümleri’ konulu panele Balıkesir İl Tarım Müdürü Rükneddin Ceyhun, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Salaman Halyo, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Doğan Orhan,Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Sefer Göçer, Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk Ziraat Odaları Başkanları, Çevre Köy Kooperatif Başkanları, Köy Muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, tarım ürünlerinin son dönemlerin en stratejik silahı olduğunu söyledi. Ülkemizde tarımın güçlü bir duruma gelebilmesinin tek yolunun ise tarımsal verimliliğin artırılmasından geçtiğini belirten Sezgin “Tarımsal verimlilikte önemli olan toprakların korunmasıdır. Ülkemiz topraklarında yaşanan erozyonla topraklarımızın elimizden kayıp gidişi engellenemediği gibi verimli tarım arazileri de tarım dışı amaçlarla kullanılarak talan edilmektedir.” dedi.
Sezgin Ayrıca Bandırma Ticaret Borsasının toprak, gübre ve su analizi yapabilen laboratuarının çok yakında hizmete gireceğini ve cihazların ihalesinin yapıldığını söyledi.
Daha sonra Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esvet Açıkgöz’ün yönettiği panel başladı. Panele konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Başar buğday gübrelemesi, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Yağdı yeni tohum çeşitleri, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Himmet Tezcan hastalık, zararlı ve ot mücadelesi, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ramazan Doğan Buğday Yetiştiriciliği konusunda panele katılanları bilgilendirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.