“Satış yetkisi” tartışma yarattı

Belediye’nin yeni yaptığı İş Merkezi’ndeki dükkanların satışlarında şeffaflık isteniyor!
“Satış yetkisi” tartışma yarattı
*Başkanın emlakçılığı bırakmasını isteyen vatandaşlar, Belediye’nin daha şeffaf olması gerektiğini söyledi.
Karacabey Belediye’sinin Cumhuriyet Meydanı’nda yeni yaptırdığı İş Merkezi’ndeki dükkanların pazarlık usulüyle satılması tartışma yarattı.
Belediye’ye ait taşınmazların satışı konusunda Meclise ait olan “Karar yetkisi”nin Başkana devredilmesi vatandaşlar arasında eleştirilere neden oldu.
Daha önce ihale usulüyle satışa çıkarılan ancak fazla ilgi görmemesi üzerine dükkanları pazarlama yetkisinin Belediye Başkanı Ergün Koç’a verilmesinin etik olmadığı belirtildi.
Bu konuda Belediye Meclis üyeleri arasında da sıkıntı yaşandığı belirtilirken, “Satış yetkisi”nin yeniden gözden geçirilmesi istendi.
Belediyelerin şeffaf olması gerektiğini belirten vatandaşlar halka duyuru yapılmadan gerçekleşen satışların güvensizlik yarattığına dikkat çekerek, “Belediye Başkanı emlakçılık yapmamalıdır. Belediye bu arsayı müteahhitlik yapmak için mi aldı? Kapalı kapılar ardında yapılan dükkan satışları etik olmadığı gibi yasal de değildir. Yasal olsaydı ihaleyle satış yapılması zorunluluğu getirilir miydi? Bu konuda yetki veren Meclis üyeleri de zan altına girmektedir. Belediyeler şeffaf olmak durumundadır. Alıcı çıkmadıysa dükkanların Belediye’ye bırakılması daha doğru olmaz mı? Yer sıkıntısı çekildiğini, bu nedenle Belediye İşhanı’ndaki kiracılara Başkan tarafından tahliye isteminde bulunulduğu gerçeği yaşanırken, kafalarda soru işaretleri yaratan çelişkili uygulamalardan uzak durulmalıdır. Ortada bir yanlış varsa, Meclis üyeleri bunları neden görmüyor” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.