Sanayicilere arsa satışı yok

*Önceki akşam yapılan Belediye Meclis Toplantısında, sanayi alanı içinde kalan iki arsanın sanayicilere satılması yönünde, AKP grubu ile MHP’li Zafer Özer ve DP’li Yüksel Arda’nın oylarıyla reddedildi. Karacabey Belediye Meclisi önceki akşam gerçekleştirdiği Eylül dönemi toplantısında toplam sekiz konuyu görüştü. Bunlardan altı adedini ilgili komisyonlara havale eden meclis üyeleri, diğer iki madde içindeki yedi konuyu karara bağladı.
DP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan ve bazı yöneticilerinde izlediği toplantıda, AKP ilçe yöneticileri ise geniş katılımla yer aldı.
Gündemi görüşen meclis üyeleri, Yeniköy’de Jandarma Karakolu arkasındaki yeni işyerlerinin “İçkili Yerler Bölgesi”ne alınmasını kabul etti. Plan değişikliği taleplerinden bazıları ise teknik ve hukuk yönünden uygun bulunmadığı için reddedildi.
Belediye’nin kazandığı arsalara sanayileşme izni verilmedi
Nestle Fabrikası arkasında İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereğince yapılan kadastro ve tapu işlemlerinden sonra Karacabey Belediyesi’ne kazandırılan yaklaşık 10 bin m2 büyüklüğündeki iki adet arsayla ilgili karar toplantıya damgasını vurdu.
Belediye Başkanı Ergün Koç ile DP’li meclis üyeleri, sanayi alanı içerisinde kalan bu iki arsanın talep gelmesi halinde sanayicilere satılması yönünde görüş belirtilirken, AKP grubu ile MHP’li Zafer Özer ve DP’li Yüksel Arda’nın oylarıyla bu teklif reddedildi. AKP Grubu daha önceki meclis toplantılarında da bu arsaların sanayi alanı olarak işaretlenmesine karşı çıkarak, konut alanı kalmasını savunmuştu.
Eylül dönemi toplantısında, Belediye Başkanı Ergün Koç’un teklifiyle, ilçedeki Mustafa Fehmi Gerçeker Stadı ile Atatürk Spor Salonu’nun sporu daha fazla teşvik etmek amacıyla ve 5340 Sayılı Kanun gereğince, 10 yıl süreyle Belediye’ye devredilmesi ve tahsisinin talep edilmesi konusu Spor Komisyonu’na havale edildi. Gündeme alınması kabul edilen beş teklif ise görüşülmek üzere Bayındırlık ve İmar Komisyonu ile Bütçe ve Plan Komisyonu’na gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.